Ero sivun ”Muistivirhe” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
→‎Muistivirheiltä suojautuminen: alkuun suojausten käytöstä
muistivirheiden vaikutus
Rivi 1: Rivi 1:
{{Merkittävyys|20120503201638}}
{{Merkittävyys|20120503201638}}
'''Muistivirhe''' on [[muistipiiri]]ssä - etenkin tietokoneiden keskusmuistina käytetyssä [[DRAM]]-piirissä - tapahtuva bitin muuttuminen toiseksi. Muistivirheiden on todettu johtuvan voimakkaasti taustasäteilystä<ref>[http://www.amd.com/us/Documents/47644A_ecc_embedded.pdf The Value of Using ECC Memory in Embedded Applications, sivu 1, AMD]</ref>.
'''Muistivirhe''' on [[muistipiiri]]ssä - etenkin tietokoneiden keskusmuistina käytetyssä [[DRAM]]-piirissä - tapahtuva bitin muuttuminen toiseksi. Muistivirheiden on todettu johtuvan voimakkaasti taustasäteilystä<ref>[http://www.amd.com/us/Documents/47644A_ecc_embedded.pdf The Value of Using ECC Memory in Embedded Applications, sivu 1, AMD]</ref>. Muistivirheet voivat joka sotkea tietokoneen käsittelemää dataa tai kaataa tietokoneen.


== Muistivirheiltä suojautuminen ==
== Muistivirheiltä suojautuminen ==

Versio 3. toukokuuta 2012 kello 21.48

Muistivirhe on muistipiirissä - etenkin tietokoneiden keskusmuistina käytetyssä DRAM-piirissä - tapahtuva bitin muuttuminen toiseksi. Muistivirheiden on todettu johtuvan voimakkaasti taustasäteilystä[1]. Muistivirheet voivat joka sotkea tietokoneen käsittelemää dataa tai kaataa tietokoneen.

Muistivirheiltä suojautuminen

Etenkin kriittisessä tietojenkäsittelyssä ja palvelimissa täytyy suojautua muistivirheiden vaikutuksilta. Tähän käytetään muistivirheitä havaitsevia ja myös muistivirheitä korjaamia ratkaisuja.

Pariteettitarkistuksen sisältävät muistipiirit voivat pysäyttää tietokoneen havaittuaan yksittäisen bittivirheen.[2]

ECC-muistipiireissä (engl. Error-correcting Code Memory) havaitaan ja korjataan yksittäisten tai jopa useampien bittien virheet sanassa käyttöjärjestelmälle ja käyttäjälle näkymättömällä tavalla.[2]

Lähteet

Viitteet

Tämä artikkeli on minitynkä ja tarvitsee laajennusta. Voit auttaa Wikipediaa kirjoittamalla artikkelille kunnon alun.