Ero sivun ”Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelma” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
UNDP auttaa yhteistyökumppaneitaan kehittämään ja välittämään ratkaisuja demokraattisen hallinnon, köyhyyden vähentämisen, kriisien ennaltaehkäisyn ja jälleenrakennuksen, energiaturvallisuuden ja ympäristönsuojelun sekä HIV/AIDS:in haasteisiin. UNDP pyrkii kaikessa toiminnassaan edistämään naisten asemaa ja suojelemaan ihmisoikeuksia.
 
Vuonna 2000 maailman johtajat sitoutuivat [[YK:n_vuosituhattavoitteet|YK:n vuosituhattavoitteisiin]] ja eritoten äärimmäisen köyhyyden puolittamiseen vuoteen 2015 mennessä. UNDP koordinoi ja tukee kansallisia ponnisteluja näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Järjestö myös seuraa maiden edistystä ja johtaa maailmanlaajuista vuosituhatkampanjaa.
 
UNDP julkaisee vuosittain ''Inhimillisen kehityksen raportin'', jossa on tilastoja ja analyysejä ajankohtaisista aiheista jotka liittyvät terveyteen, koulutukseen ja tulotasoon eri maissa. Yli sadassa maassa ilmestyvä raportti luotaa koko maailmaa koskevia ajankohtaisia kehityskysymyksiä inhimillisen kehityksen näkökulmasta. Raportti tarjoaa huippuasiantuntijoiden näkökulmia ja suosituksia sekä kattavia tilastoja inhimillisestä kehityksestä maailmalla.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko