Ero sivun ”Mickey Rooney” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
8 merkkiä lisätty ,  10 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
'''Mickey Rooney''' (syntymänimeltään '''Joseph Yule Jr.''', s. [[23. syyskuuta]] [[1920]] [[Brooklyn]], [[Yhdysvallat]]) on yhdysvaltalainen [[näyttelijä|elokuvanäyttelijä]]. Hänet muistetaan [[Hollywood]]in kulta-aikojen näyttelijänä 1930–1940-luvuilta. Hän on yksi pitkäaikaisimmista näyttelijöistä ja näyttelee edelleenkin.
 
Rooney syntyi [[Vaudeville]]-perheeseen ja aloittikin esiintymisen jo 17-kuisena kk:n ikäisenä. Elokuva-alalle hän siirtyi vuonna 1926. Mickey Rooney tuli tunnetuksi Mickey McGuire -hahmona ja hän käytti jonkin aikaa oikean nimensä sijaan Mickey McGuirea. Vuonna 1932 hän kuitenkin muutti nimensä virallisesti Mickey Rooneyksi. Noihin aikoihin Rooney tapasi [[Walt Disney]]n, ja myöhemmin hän on kertonut, että [[Mikki Hiiri]] (Mickey Mouse) olisi nimetty hänen mukaansa. Lisäksi Rooney on väittänyt, että hän olisi keksinyt [[Marilyn Monroe]]lle tämän taiteilijanimen.
 
Mickey Rooney on esiintynyt lukuisissa (yli 300 nimikettä) elokuvissa ja televisiosarjoissa sekä tehnyt [[dubbaus|dubbauksia]] animaatioihin. Vuodesta 1926 lähtien hän on esiintynyt vuotta 1945 lukuun ottamatta joka vuosi vähintään yhdessä elokuva- tai televisioroolissa.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko