Keskustelu käyttäjästä:Ejs-80
Jos sinut on estetty suomenkielisessä Wikipediassa ja haluat ottaa minuun asiallisella tavalla yhteyttä ilman sähköpostia, voit tehdä niin Meta-Wikin keskustelusivullani. Saan sähköpostiini ilmoituksen sekä tälle että Meta-Wikin keskustelusivulle tehdyistä muutoksista, jos niitä ei ole merkitty pieniksi. Arkistot: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 |
VLK
Hei. Kiinnostaako sinua asettua ehdolle välityslautakuntaan tänäkin vuonna?--Htm (keskustelu) 3. syyskuuta 2018 kello 15.55 (EEST)
Samaa kyselisin. Ehdokkaat ovat vielä valitettavan vähissä (ei nyt ihan sopuvaali ole, mutta korkealle varasijalle pääsee ihan vain olemalla ehdolla). --Jmk (keskustelu) 11. syyskuuta 2018 kello 13.21 (EEST)
- Anteeksi että kestää kestää näin kauan, mutta vastaan tänään tai huomenna (minun olisi näköjään ollut hyvä asettaa ja kertoa deadline jo kysymyksen luettuani kuten pari vuotta sitten). –Ejs-80 13. syyskuuta 2018 kello 14.35 (EEST)
- Enpä sitten saanutkaan vastausta aikaan yllä ilmoittamassani ajassa. Sen takia ratkaisen asian näin: jos minusta ei kuulu mitään tänään (sunnuntaina 16.9.2018) klo 22:een mennessä (vuorokausi ennen varsinaisen ehdokasasettelun päättymistä), se merkitsee sitä, että en ryhdy ehdolle. Toisaalta jos suostun ehdokkaaksi, niin ilmoitan siitä tässä osiossa ennen edellä mainittua ajankohtaa. –Ejs-80 16. syyskuuta 2018 kello 10.35 (EEST)
- Ok, odotellaan. Sinun osallistumisesi ja osaamisesi VLK:n ruorissa kyllä kaipaa jatkoa itselleen. Yt, Htm (keskustelu) 16. syyskuuta 2018 kello 10.52 (EEST)
- Voi harmi. Samaa mieltä Htm kanssa. --Tappinen (keskustelu) 18. syyskuuta 2018 kello 08.06 (EEST)
Testiartikkelisi
Hei, alasivusi Käyttäjä:Ejs-80/testiartikkeli on ilmestynyt pikapoisto-luokkaan. En ole keksinyt sille muuta selitystä kuin sen, että mallinetta {{Malline}} muokattiin viime yönä ja ehkä se jotenkin laukaisi pikapoiston. -kyykaarme (keskustelu) 16. syyskuuta 2018 kello 22.35 (EEST)
- Periaatteessa ihan oikein, että alasivu ilmestyi pikapoistoluokkaan, sillä niin olisi kuulunut tapahtua jo viime vuonna. Nähtävästi jokin tai joku aktivoi viimein ko. alasivun purgen ja siinä oleva ajastus, jonka perusteella sivun siirtyminen pikapoistoluokkaan tapahtuisi ajankohdan 28.10.2017 noin klo 11 jälkeen, realisoitui vasta nyt. Olin kuitenkin jo ehtinyt unohtaa koko testisivun, jonka nyt poistin. –Ejs-80 17. syyskuuta 2018 kello 10.57 (EEST)
Käyttöliittymän YP:ksi
Hei! Kuten Ylläpitäjien ilmoitustaululla näkyy, sattui tässä tulemaan tarve käyttöliittymän ylläpito-oikeuksille. Ilmeisesti olen ensimmäinen, joka haluaisi nitä alkuperäisen satsin ulkopuolelta anella, ja minut ohjattiin tähän suuntaan, kun kerran vapaamuotoinen pyyntö riittää. Olisiko siis mahdollista saada KYP-oikeudet napsautettua päälle minullekin? --Lentokonefani asiaa? | syntilista 19. syyskuuta 2018 kello 10.33 (EEST)
- OK, annoin sinulle käyttöliittymän ylläpito-oikeudet. –Ejs-80 20. syyskuuta 2018 kello 10.37 (EEST)
Ylläpitäjyydestä
Hei! Pidit minua hyvänä ehdokkaana välityslautakuntaan viime vuoden vaaleissa ja ajattelin, että pitäisitköhän minua myös hyvänä vaihtoehtona Wikipedian ylläpitäjäksi? Omasta mielestäni sopisin hommaan varsin hyvin, sillä tunnen Wikipedian käytännöt ja ohjeet perin pohjin ja olen uskoakseni suomenkielisen Wikipedian aktiivisin seuloja. Ajattelin ehdottaa itseni ylläpitäjäksi mutta aloin epäröimään, sillä Wikipediassa on pari käyttäjää jotka eivät henkilökohtaisista syistä taida oikein pitää minusta eivätkä täten haluaisi minua ylläpitäjäksi. Jos mielestäsi olen hyvä vaihtoehto ylläpitäjäksi (joita on ollut viime aikoina itse asiassa vähenemään päin), ottaisin luudan mielelläni käteen. Terveisin –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 26. syyskuuta 2018 kello 23.28 (EEST)
- Kun nyt kysyit, niin katselin vähän muokkauksiasi parin kuukauden ajalta. Oikein hyvää menoa pääasiassa ja hyvin ahkeraa työtä tosiaan teet, mistä iso kiitos. Ylläpitäjyyden kannalta suurimpana epäkohtana pidän kuitenkin sitä, että välillä tunnut ottavan asiat (esim. oman muokkauksesi kumoamisen) sen verran henkilökohtaisesti, että ainakin minun mielestäni kykysi erottaa hyväntahtoinen muokkaus pahaa tarkoittavasta vandalismista sumentuu. Esimerkiksi tämän muokkauksen perusteella katsoit käyttäjän Kirjastoapulainen syyllistyneen vandalismiin etkä perunut syytöstäsi, vaikka asian todellinen laita keskustelussa selvisi. Edelleen tänään käyttäjä Nattwandrare sai sinulta varoituksen vandalismista kumottuaan muokkauksesi, vaikka lähteen kielilinkkejä napsauttamalla sen tekstit muuttuvat ainakin osittain noille kielille (esim. englanninkielisen käyttöliittymän sanat Title, Composer, Author ja Date muuttuvat fr-linkin napsauttamisen myötä ranskankielisessä näkymässä muotoon Titre, Compositeur, Auteur ja Date), joten ei tuota voi vandalismina pitää (kyseessä olisi ollut vandalismi esimerkiksi siinä tapauksessa, että kielten joukossa olisi lueteltu vaikkapa siansaksa), vaikka viitteen esitystavasta jyrkästi eri mieltä olisitkin. Koska vandalismi on eräs eston perusteista, ylläpitäjän kyky erottaa vandalismi hyväntahtoisista muokkauksista on tärkeä ominaisuus, joten tuossa on sellainen konkreettinen asia, jossa näen konkreettisen parantamiskohteen. –Ejs-80 27. syyskuuta 2018 kello 10.02 (EEST) EDIT: –Ejs-80 27. syyskuuta 2018 kello 10.12 (EEST)
- Lisään vielä, että toki voit niin halutessasi ehdottaa itseäsi ylläpitäjäksi ja saada sitä kautta selville yhteisön mielipiteen, joka on ylläpitäjyyden kannalta se viimeinen sana. Yllä kerroin vain oman näkemykseni asiasta, mutta muut voivat olla eri mieltä. –Ejs-80 27. syyskuuta 2018 kello 10.22 (EEST)
- Minua ei tässä kaivata varmaan, mutta kirjoitan niin kauan kuin kirjoittamista ei kielletä. Tartun tuohon ajatukseen, että "Wikipediassa on pari käyttäjää jotka eivät henkilökohtaisista syistä taida oikein pitää minusta eivätkä täten haluaisi minua ylläpitäjäksi". Ensinnäkin on mahdollista ajatella, että kyseessä on jonkinlainen henkilökohtainen epätykkääminen, joka jotenkin kohdistuu suoraan käyttäjän kirjoituksista ilmenevään persoonaan tai asenteeseen. Toinen ajattelutapa on sellainen, että jokaisen pitkään Wikipediassa toimineen omassa toiminnassa ja käyttäytymisessä on aina jotain sellaista, että muutama toinen käyttäjä on eri mieltä kohteen tavasta toimia tai hänen tekemistään ratkaisuista. Se ei automaattisesti tarkoita, että kohde-ehdokkaasta ei oikein pidetä, vaikka toki siinä voi olla sellaistakin. Suhtautuminen kriitiikkiin voi siis olla henkilökohtaista tai sitten toisenlaista, jollain tavalla ylösrakentavampaa – käyttääkseni epämääräistä svetisismiä. Toiseksi sitten se, että "henkilökohtaisuuden" vastapaino on joukkovoima. Ylläpitäjät valitaan äänestyksellä. Jos riittävä enemmistö katsoo, että ehdokas on sopiva tehtävään, muutama "henkilövastustaja" hukkuu joukkoon eikä muodostu esteeksi. Ei 100 %:n kannatus ole mikään normaalitilanne. --Pxos (keskustelu) 27. syyskuuta 2018 kello 11.19 (EEST)
- Kiitos molemmat näkökulmistanne, sain itselleni paljon ajateltavaa. Tuo on kyllä hyvä pointti Ejs:ltä, että ylläpitäjän on hyvä erottaa mikä on oikeaa vandalismia ja mikä vain vaikuttaa siltä. Pxoskin on oikeassa siinä, että miltei jokaisessa ylläpitäjä-äänestyksessä kannattajien määrä ei ole 100 %. Pyrin tästedes hieman rauhallisempaan käyttäytymiseen uusien käyttäjien kanssa, sillä haluan jonain päivänä olla hyvä ylläpitäjä jokaiselle Wikipedian käyttäjälle. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 27. syyskuuta 2018 kello 13.12 (EEST)
- Minä haluan ihan oikeasti nyt kiinnittää huomiota tuohon tekstistä tulkitsemaani "täydellisyyden tavoitteluun". Jos pyrkii täydellisyyteen, niin ero todellisuuteen kasvaa liian suureksi. Wikipediassa tosiasiassa riittää, että ylläpitäjä on melko hyvä ylläpitäjä melkein jokaiselle Wikipedian käyttäjälle, koska täydellinen onnistuminen on mahdotonta. Jos ajattelee, että pyrkimyksenä on täydellisyys tai että on jossain asiassa jo saavuttanut kaiken, esimerkiksi ajattelemalla että tuntee kaikki käytännöt ja ohjeet perin pohjin, se ei johda oikeaan suuntaan. Vaikka tuntisi kaikki säännöt, ylläpitäjän pitää useinkin ratkaista niin vaikeita ongelmia, että kirjoitetut säännöt eivät auta. Silloin pitää hakea johtoajatusta sääntöjen takana olevista periaatteista. Vaikea selittää tätä paremmin, mutta kyllä tämän voi ymmärtääkin. --Pxos (keskustelu) 27. syyskuuta 2018 kello 13.22 (EEST)
Poistoäänestyksen aihee(to)n luokitteleminen
Täällä on muuten ollut kätevänä kirjoittamattomana tapana, että poistoäänestysten luokkana on ollut "...aiheen mukaan" silloin, kun äänestys on käynnissä ja tarkempi luokka on pantu vasta kun äänestys arkistoidaan. (vrt. muokkauksesi). Silloin näkee helposti yläluokassa kaikki käynnissä olevat äänestykset eivätkä ne huku arkistoluokkiin. --Pxos (keskustelu) 30. syyskuuta 2018 kello 13.30 (EEST)
- Eikös käynnissä olevat poistoäänestykset näe näppärästi sivulta Wikipedia:Poistoäänestykset? --Lax (keskustelu) 30. syyskuuta 2018 kello 13.36 (EEST)
- Sieltäkin näkee. Luokitus on laajemminkin ongelmallinen, koska aiheen mukaan luokitellut poistoäänestykset ovat kaikki yläluokassaan "Arkistoidut poistoäänestykset". Käynnissä olevat eivät ole arkistossa, joten mikä tahansa luokka niissä on aina väärä silloin, kun äänestys on käynnissä. Joku on aikanaan pannut äänestyspohjasta tulevaan aihioon piilotekstinä ohjeen, että "arkistoidessasi sivun korvaa luokka 'Poistoäänestykset aiheen mukaan' luokalla 'Poistoäänestykset XXX', kun arkistoit äänestyksen". Pohjamallineesta tulee kaikkiin ensin "... aiheen mukaan" vakioluokkana. --Pxos (keskustelu) 30. syyskuuta 2018 kello 13.51 (EEST)
- Ok, hyvä tietää. Ei edes tullut mieleen, että käynnissä olevia etsitään muualtakin kuin Wikipedia:Poistoäänestykset-sivulta. Ylipäänsä hyvin harvoin olen tehnyt poistoäänestyksiin liittyviä toimenpiteitä viime vuosina, mutta tällä kertaa satuin bongaamaan tuoremuutoksista hankaluuksiin törmänneen äänestyksen aloittajan. –Ejs-80 30. syyskuuta 2018 kello 20.30 (EEST)
Orava Asuntorahasto
Terve. Voisitko siirtää minun puolestani artikkelin Orava Asuntorahasto nimelle Ovaro Kiinteistösijoitus, koska minulla ei ole ylläpitäjän oikeuksia? Kiitos! --Patu98 (keskustelu) 1. lokakuuta 2018 kello 18.46 (EEST)
- Käsittääkseni pystyt tekemään siirron ilman ylläpitäjän oikeuksia, koska siirron kohdesivu (Ovaro Kiinteistösijoitus) on siirrettävälle sivulle (Orava Asuntorahasto) osoittava ohjaussivu, jolla ei ole sivun luomisen lisäksi lainkaan muokkaushistoriaa, joten kokeile ensin pystytkö toteuttamaan siirtopyynnön itse. –Ejs-80 1. lokakuuta 2018 kello 19.05 (EEST)
- Sivun siirtäminen onnistui. --Patu98 (keskustelu) 1. lokakuuta 2018 kello 21.57 (EEST)
Arkistolinkit-malline
Moi, huomasin kans eilen sattumalta, että tuollainen malline on tehty. Itse olen työstänyt tällaista: Käyttäjä:Stryn/hiekkalaatikko, mutta en ole sitä vielä vienyt mallineavaruuteen. Voisikohan sen yhdistää tuohon arkistolinkit-mallineeseen, vai onko parempi tehdä uusi malline? Toimintatarkoitus kuitenkin lienee sama, omani vain monipuolisempi, koska arkistoja on tehty eri tyyleillä, joten se on helpompi ottaa käyttöön sivuilla, joilla on erilainen arkistointitapa. Stryn (keskustelu) 8. lokakuuta 2018 kello 23.51 (EEST)
- Ei kun hetkinen, loit sen tänään :O Eilinen olikin Malline:Arkistot. Stryn (keskustelu) 8. lokakuuta 2018 kello 23.52 (EEST)
- No, viestisi innoittamana päädyin
vark...vapaiden lisenssien rehelliselle hyödyntämismatkalle enwikiin. Nappasin sieltä tänne moduulin, jonka pohjalle {{Arkistolinkit}}-mallineen saikin rakennettua kokonaan, minkä myötä mallineen toiminnallisuus koheni todella paljon. Iskin sen käyttöön kielenhuoltoarkistoon sekä ylläpitäjien ilmoitustaululle. Käyn jossain välissä nuo muutkin kahvihuonearkistot läpi. Voi tuota muuallakin käyttää – kokeilin sitä esikatselun kautta joidenkin käyttäjien keskustelusivuilla ja tuntui pelaavan. Yritin mallineeseen ohjeenkin väsätä enwikin moduulin alkuperäisohjetta hyödyntämällä. –Ejs-80 9. lokakuuta 2018 kello 07.16 (EEST)
- No, viestisi innoittamana päädyin
- Yksinkertaisimmillaan keskustelusivulle saa arkistolinkit kirjoittamalla joko
{{Arkistolinkit}}
tai{{Arkistolinkit|väli=ei}}
. Jälkimmäistä vaihtoehtoa tarvitaan, jos arkistosivuilla sanan Arkisto ja numeron välissä ei ole välilyöntiä. Mallineen sisällyttämisen jälkeen uusia arkistolinkkejä syntyy sitä mukaa, kun uusia arkistoja ilmestyy. Jos jotakuta kiinnostaa kustomointi, niin esimerkiksi Strynin keskustelusivun alussaolevataiemmin olleet arkistolinkit saa aikaan kyseisellä tyylillä näin: {{Arkistolinkit|juuri=Keskustelu käyttäjästä:Stryn|linkkietuliite=Arkisto|erotin= {{!}} |linkkejä=}}
→- Arkisto 1 | Arkisto 2 | Arkisto 3 | Arkisto 4 | Arkisto 5 | Arkisto 6 | Arkisto 7 | Arkisto 8 | Arkisto 9 | Arkisto 10 | Arkisto 11 | Arkisto 12 | Arkisto 13 | Arkisto 14
- Tuo juuri-parametri jää tarpeettomaksi, jos {{Arkistolinkit}}-mallinetta kutsutaan suoraan Strynin keskustelusivulta, ja linkkejä-parametrilla voi säätää, kuinka monta linkkiä tulee yksittäiselle riville. –Ejs-80 9. lokakuuta 2018 kello 07.55 (EEST) Yliviivasin edeltävästä tekstistä yhden kohdan ja lisäsin pysyvän linkin. –Ejs-80 9. lokakuuta 2018 kello 10.28 (EEST)
- Yksinkertaisimmillaan keskustelusivulle saa arkistolinkit kirjoittamalla joko
- Ja esimerkiksi Silvosen käyttämän vuosipohjaisen arkistointisysteemin saa automatisoitua noin:
{{Arkistolinkit|juuri=Keskustelu käyttäjästä:Silvonen|ensimmäinen=2006|linkkejä=3}}
→- 2006, 2007, 2008
2009, 2010, 2011
2012, 2013, 2014
2015, 2016, 2017
2018, 2019, 2020
2021, 2022 - –Ejs-80 9. lokakuuta 2018 kello 08.50 (EEST) EDIT: Fiksattu turha kohta poistamalla. –Ejs-80 9. lokakuuta 2018 kello 08.55 (EEST)
- Kiitos tuohan on tosi kätevä malline, loppuu turhien arkistolinkkien manuaalinen luominen ainakin suurimmalti osin! Stryn (keskustelu) 9. lokakuuta 2018 kello 10.41 (EEST)