Wikipedia:Purge

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Purge on toiminto, joka tyhjentää sivun palvelin-välimuistin ja lataa samalla sivun uudelleen. Normaali sivun uudelleenlataaminen ei yleensä tyhjennä sivun omaa välimuistia.

Purgea voidaan käyttää esimerkiksi, jos sivu pitäisi näkyä jossain tarkkailuluokassa, mutta ei ole jostain syystä sinne vielä päivittynyt.

Purgen suorittaminen MediaWiki-wikissä tapahtuu lisäämällä URL-osoitteen perään koodi ?action=purge

Null edit[muokkaa wikitekstiä]

Jos pelkkä purge ei tuota haluamaasi tulosta, voit kokeilla avata sivun muokkaustilassa ilman että teet sivuun muutoksia, ja sen jälkeen napsauttamalla "Julkaise muutokset". Sivu latautuu uudelleen, mutta sen historiaan ei tallennu uutta muokkausta. Tämä tapa on englanniksi null edit.

Tyhjennä välimuisti -nappi[muokkaa wikitekstiä]

{{Päivitysnappula}} -mallineella saat sivun reunassa näkyvän mallineen jota klikkaamalla saat sivun välimuistin tyhjennettyä.

{{Päivitysnappula|keskitys}}


Katso myös[muokkaa wikitekstiä]