Ero sivun ”Wikipedia:Elokuun kuvitustalkoot/2022” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
+ kuvitustalkoot 2022 (kisailusivun valmistelua, pohjat, mm. malline-osio vielä kommenttina punalinkkien - palkintomallineet ja osallistujalinkit - vuoksi; sovelluslinkkejä yms. ei ole vielä testattu)
 
Rivi 46: Rivi 46:


== Mallineet ==
== Mallineet ==
(kota täydentyy kunhan ehditään)
(osio täydentyy kunhan ehditään)
<!--{| style='float:right'
<!--{| style='float:right'
|-
|-
Rivi 59: Rivi 59:
<br clear='both'>
<br clear='both'>
-->
-->

== Osallistujat ==
== Osallistujat ==
''Ilmoittaudu osallistujaksi lisäämällä käyttäjänimesi tämän otsikon alle''
''Ilmoittaudu osallistujaksi lisäämällä käyttäjänimesi tämän otsikon alle''

Versio 15. heinäkuuta 2022 kello 19.02

Elokuun kuvitustalkoot
20112012201320142015201620172018201920202021202220232024


Elokuun kuvitustalkoot 2022
Tila Päättynyt
Aihe Elokuun kuvitustalkoot 2022
Ajankohta Alkaa: 2022-08-01
Päättyy: 2022-08-31
Palkinnot

25+ pisteestä

Elokuun kuvitustalkoiden ideana on, että elokuun kuluessa mahdollisimman moni wikipedisti lisää noin viiteen kuvattomaan artikkeliin niistä puuttuvan kuvan.

Ensimmäisissä talkoissa vuonna 2011 talletettiin 323 uutta kuvaa aiemmin kuvattomien wikipedia-artikkelien kuvitukseksi. Lisäksi 241 artikkelia sai kuvituksen Commonsista. Sen jälkeen nämä talkoot on järjestetty vuosittain elokuussa. Vuosien 2013–2021 elokuun kuvitustalkoiden puitteissa on lisätty vuodesta riippuen noin 1 800–3 500 kuvituskuvaa wikipedian artikkeleihin.

Miten toimia

  1. Lisää nimesi osallistujiin * [[Käyttäjä:Käyttäjänimi|Käyttäjänimi]]
  2. Etsi artikkeli, joka tarvitsee kuvan, ja siihen sopiva kuva. Määrittely: Tänä vuonna kuviksi lasketaan mitkä tahansa kuvat, joko valokuvat tai muut. Kuitenkin kyseessä on oltava kuvituskuva (valokuva, kartta, diagrammi jne.). Kuvituskuviksi ei lasketa artikkelien typografisina elementteinä toimivia kuvatiedostoja, kuten esimerkiksi kuvat luokissa Luokka:Lippumallineet ja Luokka:Mitalimallineet. Jos artikkelissa on tällainen ennestään tai ennestään kuvattomaan artikkeliin lisätään tällainen, botin laskemat pisteet voi korjata käsin (katso ohjetta alempana). Artikkeli, johon kuva lisätään, on joko voinut olla olemassa ennen kuvitustalkoiden alkua tai artikkeli on voitu luoda kuvitustalkoiden aikana.
  3. Tallenna tiedosto Commonsiin tai hätätilassa suomenkieliseen Wikipediaan. Suomenkieliseen Wikipediaan on tallennettava kuvat, joita käytetään sitaattioikeudella ja joita sen takia ei tekijänoikeussyistä voi ladata Commonsiin. Tällaisia ovat esimerkiksi kuvat tekijänoikeuksien alaisista taideteoksista taideteosartikkeleissa käytettäviksi. Commonsiin voi ladata vain kuvia, jotka tekijänoikeuksien puolesta on mahdollista ladata Commonsiin. Mikäli kuva on itse ottamasi, lisää kuvan tietoihin source {{own}} (esimerkki)
  4. Liitä kuva artikkeliin, ohje.
    • Kun otat valokuvan tai muuten valmistat kuvan (esimerkiksi kartta, diagrammi, kuvanluku dokumentista) itse, lisäät sen Commonsiin (tai sitaattioikeuskäytön tapauksessa Wikipediaan) ja liität sen artikkeliin, jossa ei ole kuvaa, saat 5 pistettä
    • Kun löydät Commonsiin (tai sitaattioikeuskäytön tapauksessa Wikipediaan) ladattavissa olevan kuvan kuvan joko netin ulkopuolelta tai muualta netistä, lisäät sen Commonsiin (tai sitaattioikeuskäytön tapauksessa Wikipediaan) ja liität sen artikkeliin, jossa ei ole kuvaa, saat 2 pistettä
    • Kun löydät kuvan Commonsista, ja lisäät sen artikkeliin, jossa ei ole kuvaa, saat 1 pisteen

Pisteet laskee automaattisesti UKBot-botti. Jos epäilet botin laskeneen pisteet väärin tai jonkun saaneen epäoikeudenmukaisia pisteitä, ilmoita siitä Viikon kilpailu -vastaaville.

Työkaluja

Kuvitustoiveita
Kuva-arkistoja
Mobiilisovelluksia

Mallineet

(osio täydentyy kunhan ehditään)

Osallistujat

Ilmoittaudu osallistujaksi lisäämällä käyttäjänimesi tämän otsikon alle

Pistelasku

Kriteerikoodit
  • jotka ovat artikkeleita
  • Jokaisesta lisätystä kuvasta annetaan 1 pistettä (2 itse ladatuista), 5 pistettä jos kuva on oma teos (c:Template:Own).
  • Jokaisesta mallineen {{korjattava/kuvitus}} poistosta annetaan 1 pistettä
Käsin korjattavia
  • Kuvatiedostoista typografisina elementteinä (esimerkiksi kuvat luokkien Luokka:Lippumallineet ja Luokka:Mitalimallineet mallineissa) ei anneta pisteitä, koska kyseessä on typografinen elementti eikä kuvituskuva. (Nämä pitää korjata käsin.)

Huomioita

Virheelliset pisteet

Jos olet saanut virheellisiä pisteitä, lisää tämän otsikon alle viimeiseksi tähän tapaan: *{{VK muokkaus hylätty|käyttäjänimesi|fi:artikkeli}} --~~~~ ESIMERKKI: *{{VK muokkaus hylätty|MiPe|fi:Ihmisen evoluutio}} --~~~~

Puuttuvat pisteet

Botti ei osaa erotella kuvia jotka ovat artikkelissa, mutta eivät ole varsinaisia kuvituskuvia. Esimerkiksi Yleisurheilun alle 23-vuotiaiden Euroopan-mestaruuskilpailut 2013 ja kuva Gold medal blank.svg. Toinen esimerkki on Luokka:Lippumallineet. Lisää tämän otsikon alle sinulta puuttuvat pisteet.

Tuloslaskenta

Tähän on merkitty ne käyttäjät, jotka botti on missannut, mutta he ovat lisänneet yli 5 kuvaa.

Muita huomioita

Kun lataat itse ottamasi kuvan suomenkieliseen Wikipediaan, lisää kuvan tietoihin lähde-parametriin arvoksi {{Itse otettu kuva}}. Muuten botti antaa kuvasta vain 2 pistettä 5 pisteen sijaan.

Tulokset

UKBot päivittää tuloslistan automaattisesti kerran tunnissa vuorokauden ympäri. Botti kumoaa manuaaliset muutokset tuloslistaan. Ellei lista ole päivittynyt, botti on voinut jumiutua. Käynnistyttyään uudestaan botti laskee mukaan aikaisemmatkin muokkaukset.
Päivityksiä odotetaan...