Tiny Grimes

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hugues Panassié ja Tiny Grimes (oikealla).

Lloyd "Tiny" Grimes (7. heinäkuuta 19164. maaliskuuta 1989) oli jazz- ja R&B-kitaristi. Grimes oli tunnettu 4-kielisellä kitaralla soittamisesta ja oli mukana mm. Charlie Parkerin levytyksillä.

Grimesin muusikon ura alkoi rumpujen ja pianon takana. Vuonna 1938 hän rupesi soittamaan kitaraa ja valitsi epätavallisen 4-kielisen sähkökitaran kumppanikseen. Vuonna 1940 hän liittyi The Cats And A Fiddle –yhtyeeseen kitaristiksi ja solistiksi. Muutaman vuoden kuluttua 1943 hän aloitti The Art Tatum Triossa kitaristina ja teki Tatumin kanssa useita levytyksiä. Näillä yli 60 vuotta vanhoilla levytyksillä on useita mielenkiintoisia esimerkkejä Tinyn kitaratyöskentelystä.

Jätettyään Tatumin, Grimes levytti omien yhtyeidensä kanssa New Yorkissa ja myös monien johtavien muusikkojen kanssa. Hän teki myös neljä levytystä Charlie Parkerin kanssa ja ne olivat hienoja esimerkkejä varhaisen bebop-jazzin alalta; Tiny’s Tempo, Red Cross, Romance Without Finance, and I’ll Always Love You.

Tiny Grimes johti yhtyeitään 1970-luvun lopulle ja hän levytti muun muassa Coleman Hawkinsin, Illinois Jacquetin ja Roy Eldridgen kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.