Timo Alanen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo lentopalloilijasta. Samannimisestä historiantutkijasta katso Timo Alanen (historiantutkija).
Timo Alanen (2008)

Timo Alanen (s. 1979) on suomalainen lentopalloilija, joka pelasi Nurmon Jymyssä, Lentopallon 1-sarjassa. Alanen on toiminut Nurmon Jymyn kapteenina vuodesta 2003 lähtien. Häntä pidettiin 1-sarjan parhaimpana vastaanottopelaajana.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alanen aloitti peliuransa Nurmon Jymyssä jo nuorena juniorina kaudella 1990. Juniori joukkueissa hän keräsi hyvin menestystä alueellisella, sekä valtakunnallisella tasolla. Samassa joukkueessa hänen kanssaan pelasi muun muassa A-maajoukkueessakin pelannut Timo Keisala, jonka kanssa Alanen pelasi myös nuorten maajoukkueessa.

Lopulta Alanen nousi Jymyn edustusjoukkueeseen ja alkoi pelata joukkueessa joka nousi pian 2-sarjaan, ja sitä kautta edelleen 1-sarjaan. Nousu ykköseen tapahtui kauden 2003 päätteeksi. Ykkösessä Alanen nousi myös nopeasti sarjan parhaimpiin yleispelaajiin. Hän on vastaanottopuolella ykkösen parhaimmistoa, jota todistavat hänen vastaanottotilastot sarjassa. Jymyssä Alanen oli joukkueen pitkäaikainen kapteenina vuodesta 2003 lähtien.

Kaudella 2005-06 Alanen johti Jymyn historian ensimmäisen kerran supersarjaan, josta pudotuspelin kautta olisi voinut selviytyä liigakarsintoihin. Jymy ei kuitenkaan tässä onnistunut. Kaudella 2006-07 Alanen johti Jymyn jälleen supersarjaan vaikka joukkuetta veikkailtiin sarjan häntäpäähän. Kausi oli häneltä nappisuoritus. Seuraavalla kaudella Jymy sijoittui ykkösessä viidenneksi.

Kaudella 2008-09 Alanen valittiin lokakuun tähdistöön yleisöäänestyksellä Suomen suurimmalla lentopallosivustolla, Hotsportilla. Ykkössarjassa Nurmon Jymy eteni kapteeninsa johdolla aina neljänneksi.

Alanen pelasi 2009-2015 Seinäjoen seudulla perustetussa Kuutoset Volleyssa.

2015 Kuutoset ja Jymy Volley fuusioituvat Jymy-Kuutoset -joukkueeksi, joka vaihtoi nimensä 2017 Nurmon Jymyksi. Alanen kuului koko ajan joukkueen tärkeään ydinryhmään. Viimeisinä vuosinaan Alanen vaihtoi vastaanoton ja puolustuksen erikoismieheksi, liberoksi.

Alasen päätti upean uransa kauden 2020–2021 päätteeksi. Alanen oli lopettaessaan edelleen 1-sarjan eliittiä omalla pelipaikallaan.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Timo Alanen lyömässä kaudella 2008

On sanottu, että Alanen voisi pelata hyvin Lentopallon SM-liigassa liberon paikalla. Alanen on Jymyn oma kasvatti, ja pelasi Seinäjoen alueen seuroissa yli 30 vuotta. Hän on pelannut nuorempana myös nuorten maajoukkueessa. Alanen on pelaajatyypiltään erittäin hyvän vastaanoton, sekä taitavan lyöntikäden omaava pelaaja.

Siviiliammatiltaan Alanen on hallipäällikkö. Hän toimii Nurmon liikuntatoimessa.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Lokakuun 1-sarjatähdistössä 2008
  • Nousu 1-sarjaan 2003
  • Nuorten maaotteluita

Joukkueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1990–2021 Nurmon Jymy, Kuutoset Volley, Jymy-Kuutoset