Tietoala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tietoala ry (aiemmalta nimeltään Tietoalan toimihenkilöt ry) on IT-alan työntekijöiden ammattiyhdistys. Se on kolmanneksi suurinlähde? Insinööriliiton jäsenjärjestöistä. Yhdistys kuuluu Insinööriliiton kautta Akavaan. Puheenjohtaja on Jyrki Kopperi.

Tietoala ry ja YTN Tietoala neuvottelevat Tietotekniikan palvelualan yleissitovan työehtosopimuksen työnantajia edustavan Teknologiateollisuus ry:n kanssa. Sopimuksen piiriin kuuluu yli 60 000 työntekijää.

Yhdistys perustettiin 17. helmikuuta 1974 nimellä ATK-alan Toimihenkilöt ATK-T ry, kun yksityinen sektori alalla alkoi kasvaa. Alkuvuosina se keräsi noin 200 aktiivia, joista monet työskentelivät Tietotehtaalla. ATK-palvelualan työehtosopimuksen yleissitovuuskriteerit täyttyivät vuonna 1997, mutta valitusten jälkeen sitovuus vahvistettiin vasta 2003. Vuosina 2002–2003 Novo Groupin henkilöstöyhdistys yhdistyi ATK-T:n kanssa ja nimi muutettiin muotoon Tietoalan toimihenkilöt. Tietoalan toimihenkilöihin yhtyi myös Tietoväki.[1] Yhdistyksen nimi on 1.3.2018 alkaen Tietoala ry.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jouko Malinen: Tietoala 35v-juhlapuhe[vanhentunut linkki] Tietoalan toimihenkilöt 24.10.2009. PDF.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]