Tienshinhan (Dragon Ball)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tenshinhan (jap. 天津飯, Tenshinhan, Tien Shinhan, Tien, Ten) on Akira Toriyaman luoma kuvitteellinen hahmo Dragon Ball -sarjassa. Tienshinhan on kalju ja hänellä on kolme silmää, joiden ansiosta hänellä on hyvä näkö, mikä antaa hänelle edun taistelussa. Tienshinhan on sarjan ihmishahmoista voimakkain, mutta hän ei ole Z-sotureiden voimakkaimpia taistelijoita. Tienshinhanin paras ystävä on Chiaotzu (myös 'Chaoz', 'Chaozu').

Hahmon historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Turnaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aluksi Tienshinhan oli Kamesenninin kilpailijan, Kurkimestarin, oppilas ja taisteli Son Gokua vastaan "Maailman vahvin" -turnauksessa. Turnaus päättyi Tienshinhanin täpärään voittoon, sillä molempien pudotessa areenalta Son Goku osui lähellä ajavaan autoon ja hävisi ottelun.

Turnauksen jälkeen hän hylkäsi Kurkimestarin opetuksen ja liittyi Son Gokun ja hänen ystävien puolelle taistelemaan ilkeää Kuningas Piccoloa vastaan. Kun Piccolo oli tuhottu, Tienshinhan kohtasi seuraavassa "Maailman vahvin" -turnauksessa toisen entisistä opettajistaan, salamurhaaja Tao Pai Pain, ja voitti hänet helposti. Seuraavalla kierroksella hän kohtasi Son Gokun, jolle hän hävisi selvästi.

Dragon Ball Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dragon Ball Z:ssa Tienshinhan taistelee saiyalaissoturi Nappaa vastaan ja kuolee käyttäessään kaiken energiansa kikoho-hyökkäykseensä. Hän taistelee myös Celliä sekä Cell Junioreita ja Majin Buuta vastaan, mutta he ovat liian voimakkaita hänelle.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Tekniikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tienshinshanin käyttämiä hyökkäys- tai puolustautumistekniikoita ovat dodonpa, kikoho, lentopallotekniikka, nelikouratekniikka, neloisisku ja kamehameha.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.