The Scene (minisarja)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

The Scene on suosittu jännityssarja, joka kertoo niin kutsutun warez scenen ryhmästä CPX. Sarjan on luonut Jun Group pelkästä tekemisen ilosta, ja se on ensimmäinen sarja, joka on suunnattu P2P-käyttäjille. The Scene on lisensoitu Creative Commons -lisenssin alle ja sitä teemalleen uskollisesti jaetaankin vapaasti (tekijöiden suostumuksella) HTTP-mirroreilla ja vertaisverkoissa.

The Scene on kuvitteellinen tarina Drosanista (Brian Sandro), joka on sekä opiskelija että yhden internetin suurimman warez-ryhmän johtaja. Brian ajautuu ongelmiin, kun hän joutuu taloudellisen tilanteensa takia myymään ryhmänsä elokuvia aasialaisille piraateille. The Scenen juoni rakentuu ryhmän kiemuraisten ongelmien ja vainoharhaisten henkilösuhteiden päälle. Juonta rakennetaan näyttämällä eri jaksoissa eri henkilöiden näyttöpäätteitä, tosin kuvakulmanvaihdoksia on turha odottaa. Erikoisen kuvaustekniikan takaa kuitenkin paljastuu nerokkaasti tehty perinteinen jännityssarja. The Scene on kerännyt yli vuoden olemassaolonsa aikana satojatuhansia katsojia yli 70 valtiosta

Sarja on kuvattu webkameralla ja työpöytää nauhoittavalla ohjelmalla (Camtasia Studio). Jakso nauhoitetaan kuvaamalla ensin IRC- ja IM-keskustelut. Sitten näyttelijää kuvataan webcameralla tarpeeksi pitkä aika ja lopuksi kuvat yhdistetään ja elokuva pakataan XviD-videokoodekilla.

Sarjaa on tehty 21 jaksoa. Ensimmäisellä tuotantokaudella pääosaa esitti Joe Testa (Brian Sandro). Ensimmäistä kautta tuli 20 jaksoa.
Sarjan toisella kaudella pääosissa on ilmeisesti Lukai-niminen tyttö, joka joutuu kiristyksen uhriksi lähdettyään Warez sceneltä. Sarjan luoja Mitchell Reichgut on luvannut, että The Scene:stä tulee uusi jakso joka tiistai.

Sarjassa soiva taustamusiikki otetaan yleensä CNetin musiikkipalvelusta. Musiikki on joka jaksossa eri artistilta, lukuun ottamatta tunnuskappaletta (theme song), jonka esittää Maylenne. The Scenessä esiintyneitä artisteja ovat mm. Sal Boca, The Silk Demise, David Cooper, Kmotiv ja Magi.

The Scenestä on myös ehditty tekemään parodia Teh Scene.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]