The Postman – tulevaisuuden sanansaattaja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Postman – tulevaisuuden sanansaattaja
The Postman
Ohjaaja Kevin Costner
Käsikirjoittaja David Brin,
Eric Roth
Tuottaja Kevin Costner, John Davis, Charles Gordon, Lawrence Gordon
Säveltäjä James Newton Howard
John Sebastian
Kuvaaja Stephen Windon
Leikkaaja Peter Boyle
Regina Prosi-Bassman
Pääosat Kevin Costner
Will Patton
Larenz Tate
Olivia Williams
James Russo
Daniel von Bargen
Tom Petty
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros.
Ensi-ilta 1997
Kesto 177 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 80 miljoonaa dollaria
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

The Postman – tulevaisuuden sanansaattaja on vuonna 1997 ensi-iltansa saanut Kevin Costnerin ohjaama yhdysvaltalainen tieteistoimintaelokuva. Costner myös näyttelee elokuvan pääosan. Elokuva perustuu David Brinin romaaniin, josta Eric Roth on tehnyt varsinaisen elokuvakäsikirjoituksen.

The Postman – tulevaisuuden sanansaattaja oli vuonna 1998 ehdolla Yhdysvaltain Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Filmsin vuotuisen Saturn-palkinnon voittajaksi parhaan näyttelijän, parhaan tieteiselokuvan ja parhaan sivuosanäyttelijän kategorioissa. Elokuva oli ehdolla myös USA Motion Picture Sound Editorsin Golden Reel -palkinnon saajaksi, mutta tämäkin palkinto meni sivu suun. Hieman kyseenalaista mainetta elokuva sen sijaan niitti voittamalla vuoden 1998 Razzie Awardin huonoimmasta pääosaroolisuorituksesta, ohjauksesta, elokuvamusiikista, käsikirjoituksesta ja kuvauksesta.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva sijoittuu sodan runtelemaan Amerikkaan, ilmansaasteet ja ydinsodan jäänteet ovat pilanneet osan luontoa. Yhdysvaltain hallitus on kaatunut, ja alueella terrorisoi holnisteiksi kutsuttu ääriryhmä. Amerikkaa kiertää kulkuri, joka esittää kylissä Shakespearen näytelmiä ruokaa vastaan.

Holnistit kiertelevät kylissä keräämässä tarvikkeita ja värväämässä uusia jäseniä ryhmäänsä. Kulkuri yrittää välttää tämän, mutta holnistit nappaavat kulkurin. Napatuista miehistä aletaan kouluttaa sotilasryhmää. Kulkurin onnistuu karkaamaan ryhmästä. Karkumatkalla kulkuri törmää postinjakajan jäänteisiin, kulkuri päättää pukeutua postimiehen asusteisiin. Uudessa asusteessa mies löytää tiensä pieneen kylään, jossa hän väittää olevansa uuden hallituksen nimittämä virkamies saadakseen ruokaa ja majapaikan.

Postimiehen innoittamana joukko nuoria perustaa postijakeluverkon. Holnistit eivät ole mielissään tästä, vaan alkavat jahdata Postimiestä sekä tämän luomaa uhkaa.

Edeltäjä:
Striptease
Huonoimman elokuvan Golden Raspberry -palkinto
1998
Seuraaja:
An Alan Smithee Film: Burn, Hollywood, Burn!
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.