The Moscow Times

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

The Moscow Times on englanninkielinen, Moskovassa viitenä päivänä ilmestyvä sanomalehti. Lehteä kustansi vuoteen 2015 asti suomalaiseen Sanoma-konserniin kuuluva Independent Media.[1] Lehti on ilmestynyt vuodesta 1992 ja sen levikki 2011 oli 35 000. Lisäksi lehteä jaettiin ilmaskappaleina yli 500:ssa paikassa ympäri Moskovaa, kuten lentoyhtiöiden kautta, hotelleissa ja ravintoloissa. Lukijakunta oli 63-prosenttisesti venäläisiä. Moscow Times tekee yhteistyötä International Herald Tribunen kanssa, mahdollistaen vuodesta 2006 lehtien yhteistilauksen.

Lehti muutti toimituksensa Amsterdamiin sen jälkeen kun Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyssotansa Ukrainassa.[2]

Lehden päätoimittaja 2012 oli Andrew McChesney.lähde?

Oheisjulkaisuja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Real estate Quarterly
  • Jobs & Careers
  • Moscow Guide
  • Country Supplements
  • The Moscow Times Guides -sarja

24. helmikuuta 2022 Venäjä hyökkäsi Ukrainaan,[3] ja pian säädettiin laki, jonka mukaan valtion sopimattomiksi katsomien sotaa koskevien tietojen levittämisestä voisi saada 15 vuotta vankeutta.[4] 15. huhtikuuta 2022 Venäjän valvontaviranomainen esti pääsyn The Moscow Timesin venäjänkielisille sivuille.[5] The Moscow Timesin venäjänkielisiä uutisia pääsi kuitenkin edelleen lukemaan ulkomailta tai VPN-yhteyden kautta.[5] Lehden englanninkielisiin uutisiin esto ei vaikuta.[5] Englanninkielisissä uutisissaan lehti käyttää Venäjän toimista Ukrainassa viranomaisen kieltämää sanaa "sota".[5] Marraskuussa 2023 Venäjä lisäsi The Moscow Timesin ulkomaisten agenttien luetteloonsa, jolloin lehden on paljastettava kaikki rahoituslähteensä ja liitettävä julkaisuihinsa maininta siitä, että ne on tehnyt ulkomaiseksi agentiksi julistettu taho[6].

Heinäkuussa 2024 Venäjä nimesi Moscow Timesin ei-toivotuksi[2]. Lehteä on kielletty toimimasta Venäjällä ja sen henkilökuntaa uhkaa vankeus[7]. Lehden kanssa toimivat voivat saada tuntuvia sakkorangaistuksia tai jopa viiden vuoden vankeusrangaistuksen[2]. Lehti jatkaa työtään kielloista huolimatta[7].

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]