Théo Sarapo

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Théo Sarapo
Theo Sarapo vaimonsa Edith Piafin kanssa esiintymässä vuonna 1962.
Theo Sarapo vaimonsa Edith Piafin kanssa esiintymässä vuonna 1962.
Henkilötiedot
Syntynyt 26. tammikuuta 1936
Pariisi
Kuollut 28. elokuuta 1970 (34 vuotta)
Limoges
Ammatti kampaaja, laulaja, näyttelijä
Muusikko
Aktiivisena 19571970
Tyylilajit chanson
Aiheesta muualla
MusicBrainz

Théo Sarapo oik. Theophanis Lamboukas (26. tammikuuta 1936 Pariisi28. elokuuta 1970, Limoges[1]) oli ranskalainen laulaja-näyttelijä. Hän oli naimisissa laulaja Édith Piafin kanssa vuosina 1962-1963.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Theophanis Lamboukas syntyi kreikkalaiskatoliseen perheeseen. Hänen kampaajaisänsä asettui asumaan Pariisin esikaupunkialueelle. Nuori Theophanis aloitti laulamisen varhain ja osallistui 18-vuotiaana laulukilpailuun. Hän kävi kauppakorkeakoulun ja työskenteli isänsä kampaamossa. Vuonna 1956 hän suoritti varusmiespalveluksen, ja meni kolmeksitoista kuukaudeksi Algeriaan.[2]

Edith Piaf[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palattuaan Pariisiin hän vietti iltojaan Edith Piafin luona ja kävi hänen luonaan sairaalassa. Piaf huomasi Sarapon kyvyt ja rupesi kouluttamaan tätä laulajaksi ja esiintyjäksi. 9. lokakuuta 1962 Sarapo meni naimisiin häntä parikymmentä vuotta vanhemman ja vakavasti sairaan laulajan, Edith Piafin kanssa.[3] Heillä oli kirkkohäät Pariisissa, kreikkalaiskatolisessa kirkossa.

Sarapo lauloi Piafin kanssa paljon duettoja, joista tunnetuin ehkä Michel Emerin laulu nimeltä "A quoi ca sert l'amour". Piafin kuoleman jälkeen hän ei laulanut pitkään aikaan.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarapo kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1970 vain 34-vuotiaana. Hänet haudattiin vaimonsa Edith Piafin viereen Père-Lachaisen hautausmaalle Pariisiin.[4]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]