Tekniikan Akatemia -säätiö

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tekniikan Akatemia TAF on suomalainen itsenäinen säätiö, jonka tavoitteena on tukea elämänlaatua parantavia ja kestävää kehitystä edistäviä innovaatioita. Se aloitti toimintansa vuonna 2003 nimellä Suomen teknologiapalkintosäätiö. Vuonna 2005 nimi muutettiin Millennium-palkintosäätiöksi. Vuonna 2008 säätiöön yhdistyivät Teknillisten tieteiden akatemia TTA ja Svenska tekniska vetenskapsakademien i Finland STV, jolloin käyttöön otettiin nykyinen nimi.[1]

Tekniikan Akatemia TAF edistää ihmisten elinolosuhteisiin myönteisesti vaikuttavaa, humaaneille arvoille rakentuvaa ja uutta teknologiaa kehittävää tieteellistä tutkimusta ja innovatiivisuutta sekä tukee näitä tavoitteita palvelevaa yhteistyötä. Säätiö toteuttaa tehtäväänsä mm. edistämällä uutta teknologiaa luovan tieteellisen tutkimuksen hyödyntämistä ja tuotteistamista. Tekniikan Akatemia TAF pyrkii myös vaikuttamaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ydinalueillaan.

Tekniikan Akatemia TAF jakaa joka toinen vuosi kansainvälisen Millennium-teknologiapalkinnon, joka myönnetään ihmisten elämänlaatua parantaville ja kestävää kehitystä edistäville teknologisille innovaatioille. Palkintosumma on miljoona euroa. Suomalaiset järjestöt, elinkeinoelämä ja Suomen valtio perustivat palkinnon yhteistyössä korostaakseen teknologian roolia elämänlaadun parantajana ja kirkastaakseen Suomen mainetta korkean teknologian maana.

Tekniikan Akatemia TAF.n toimitusjohtajana toimii Juha Ylä-Jääski.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. TAF TAF. Viitattu 19.11.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]