Teen Mom

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Teen Mom OG
Teen Mom
Tyyli Tositeleviso
Kestoaika 42 minuuttia
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Music Television
Esitetty 2009 –
Tuotantokausia 5
Tuotanto
Tuottaja(t) Morgan J Freeman
Kenda Greenwood
Lauren Dolgen
Jessica Zalkind
Andrew Portnoy
Sara Cohen
Nick Predescu
Tuotantoyhtiö(t) 11th Street Productions
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto

Teen Mom tai Teen Mom OG on yhdysvaltalainen tositelevisiosarja, jonka ensimmäinen jakso esitettiin Music Television -kanavalla 8. joulukuuta 2009. Sarja on spin-off samalla kanavalla esitetylle 16 and Pregnant –televisiosarjan ensimmäiselle tuotantokaudelle. Sarjassa seurataan nuorten elämää äiteinä. Sarjalle on tehty kaksi jatko-osaa Teen Mom 2 ja Teen Mom 3. Kakkos- ja kolmososissa seikkailevat muilta 16 and Pregnant -kausilta tutut tytöt perheineen. [1]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Catelynn Lowell Catelynn on Carolyn ”Carly” Elizabeth Davisin biologinen äiti ja Novalee ”Nova” Reign Baltierran äiti. Catelynnin tarinassa seurataan hänen ja hänen kihlattunsa Tyler Baltierran tunteikasta matkaa palata takaisin normaaliin arkeen Carlyn adoption jälkeen. Jaksoissa seurataan myös Catelynnin ja Tylerin myrkyisää suhdetta perheensä kanssa, joka eivät aluksi meinaa hyväksyä adoptiopäätöstä, sekä jälleennäkemisiä tyttärensä Carlyn ja tämän adoptiovanhempien Brandon ja Teresa Davisin kanssa. Myöhemmin myös näimme heidän tulevan vanhemmiksi, kun parin tytär Novalee syntyi. Koska parilla ei ole suljettu adoptio, he saavat pitää yhteyttä ja nähdä esikoistaan säännöllisesti, näin Catelynn, Tyler ja Novalee saavat pidettyä yhteyden ja suhteen Carlyyn.

Maci Bookout Maci on Bentely Cadence Edwardsin äiti. Macin tarinassa seurataan hänen arkeaan Bentleyn kanssa, yrityksiä löytää rinnalleen elämäsä kumppiania sekä yhteishuoltajuutta Bentleyn isän Ryan Edwardsin kanssa. Jaksoissa nähdään kuinka Maci yrittää valmistua koulusta, hän löytää itselleen viimein rakkauden sekä perustaa perheen uuden kihlattunsa Taylor McKinneyn kanssa. Macille tuottaa myös erittäin paljon draamaa ja harmia Farrahin osallistuminen sarjaan.

Farrah Abraham Farrah on Sophia Laurent Abrahamin yksinhuoltaja äiti. Farrahin tarinassa seurataan mallina sekä pornoalalla työskentelevän Farrahin ja tämän perheen välisiä riitoja, ja Farrahin toipumista Sophian isän Derek Underwoodin kuolemasta. Farrahin osallistuminen sarjan viimeiselle tuotantokaudelle oli epäselvää, mutta tuottajat päättivät kutsua hänet takaisin.

Amber Portwood Amber on Leah Leann Sihrleyn äiti. Amberin tarinassa seurataan hänen myrskyisää suhdetta Leahin isään Gary Shirleyhin, Amberin masennukseen sairastumista ja mielenterveysongelmista sekä väkivaltaisuutta. Amber menettää huoltajuuden tyttärestään Garylle, joutuu hoitoon yritettyään itsemurhaa, sekä myöhemmin vankilaan. Vankilasta vapautumisen jälkeen seurataan kuinka Amber rakentaa suhdettaa uudestaan tyttäreensä, menee kihloihin vanhemman miehen kanssa sekä huomaa Garyn olevan suhteessa ja perustavan perheen toisen naisen kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Teen Mom Internet Movie Databasessa (IMDb.com) (englanniksi). Viitattu 26.7.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.