Tarja Santalahti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tarja Santalahti (s. 1960)[1] on suomalainen seksologian asiantuntija ja Väestöliiton johtava psykoterapeutti, erikoissairaanhoitaja, tietokirjailija, sekä Väestöliiton Hyvinvointi Oy -yhtiön johtoryhmän jäsen.[2] Koulutukseltaan Santalahti on vaativan erityistason kliininen seksologi[3] ja erityistason psykoterapeutti. Psykoterapeuttina hänen viitekehyksensä on kognitiivisessa terapiassa, joskin hän käyttää myös integroivaa näkökulmaa tarpeen tullen.[4]

Santalahti on kirjoittanut yhdessä Mika Lehtosen kanssa ensimmäisen suomenkielisen seksuaaliterapian perusteoksen Seksuaaliterapia (2016, PS-kustannus). Lisäksi häneltä on ilmestynyt teokset Eikö se kuulu kenellekään? Rohkene kohdata seksuaalisesti kaltoinkohdeltu nuori (2009, Väestöliitto), sekä pedagogisesti tärkeä nuorten seksuaalisuutta ja terveyttä käsittelevä kattava viisiosainen kokonaisuus Nuorten seksuaalisuus ja seksuaaliterveys -opettajan opas. (2018, Duodecim) Santalahti on myös toiminut asiantuntijana, kouluttajana ja auktorisoijana[5] monta kymmentä vuotta, tuonut seksuaalisuutta ja seksuaaliterveyttä esiin lukuisissa medioissa, haastatteluissa ja artikkeleissa vuosikymmenten ajan, sekä antanut lausuntoja ja toiminut asiantuntijana seksuaalisen väkivallan oireisiin ja vaikutuksiin liittyen oikeudessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. JulkiTerhikki julkiterhikki.valvira.fi. Viitattu 28.10.2021.
  2. Väestöliiton Hyvinvointi Oy - Yritys vaestoliitonkotipalvelut.fi.
  3. Kati Lahtinen: Seksi on ikäihmisenkin oikeus ja ilo 15.6.2015. Yleisradio, yle.fi. Viitattu 28.10.2021.
  4. Raisa Cacciatore, Kirsi Porras & Tarja Santalahti: Väestöliiton asiantuntija- ja lääkärilausunto oikeudenkäyntiä varten – Alaikäisiin kohdistuvan seksuaalisen kaltoinkohtelun, hyväksikäytön ja väkivallan vaikutuksista (pdf) (s. 5/29) 2020. Väestöliitto, vaestoliitto.fi. Viitattu 28.10.2021.
  5. Puhetta seksuaalisesta halusta ja asiantuntijoiden vinkit parempaan seksiin suomenseksologinenseura.blog. 2018. Arkistoitu 27.10.2021. Viitattu 27.10.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]