Tanssitauti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee suomalaisen rockyhtye CMX:n EP-levyä. Tanssitaudilla voidaan tarkoittaa myös useita sairauksia, jotka tunnetaan nimellä korea (Chorea), tai historiallista tanssimaniaa.
Tanssitauti
CMX
EP-levyn Tanssitauti kansikuva
EP-levyn tiedot
 Julkaistu 1990
 Tyylilaji hardcore punk, vaihtoehtorock
 Levy-yhtiö Bad Vugum
CMX:n muut julkaisut
Kolmikärki
1990
Tanssitauti
1990
Veljeskunta
1991

Tanssitauti on CMX:n vuonna 1990 julkaisema EP-levy. Levyllä on mukana ensimmäistä kertaa kitaristi Janne Halmkrona. Toisena kitaristina levyllä soitti torniolainen Pasi Isometsä.

Levy julkaistiin alun perin vain vinyylinä, mutta kappaleet olivat myöhemmin Veljeskunta-albumin CD-versiolla ja CD:nä myös julkaistulla gold-painoksella mukana. Myöhempi vinyylipainos julkaistiin osana Svart Recordsin Kolmikärjen Veljeskunta -kokoelmaa.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. ...(Tunnetaan yleisesti myös nimellä ”Matti”[1]) – 0.27
  2. Tanssin jumala – 2.31
  3. Hän on tullut – 0.54
  4. Pimeä maa – 3.39
  5. Pornogeneraattori – 2.04

Alkuperäisen levyn kannessa ensimmäisellä kappaleella ei ole nimeä, vain kolme pistettä. Yhtye ei ollut tarkoittanut äänitystä julkaistavaksi, mutta levyn julkaisija Bad Vugum innostui kappaleesta ja sai yhtyeenkin uskomaan, että se kannattaa julkaista edes ”nimettömänä bonuksena”. Sittemmin kappaleen nimeksi on vakiintunut sanoituksessa mainittu ”Matti”. Veljeskunnan gold-versiossa kappale on nimetty ”Matiksi” lainausmerkeillä.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]