Tanhuhovi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tulostettavaa versiota ei enää tueta ja siinä voi olla renderöintivirheitä. Päivitä selaimesi kirjanmerkit ja käytä selaimen tavallista tulostustoimintoa sen sijaan.
Tanhuhovi
Tanhuhovin tanssipaikka
Tanhuhovin tanssipaikka
Osoite Hankoniementie 50, 08700 Lohja
Koordinaatit 60°13′13″N, 024°01′56″E
Perustettu 1967
Omistaja yksityinen
Tanssilattia 700 m², suorakulmio + tanssisali, koivuparketti, ei tolppia
Tanssikausi syyskuu - toukokuu
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Tanhuhovi on Lohjalla, lähellä Tynninharjun kauppakeskittymää sijaitseva tanssilava. Se on vuonna 1967 avattu yksityinen tanssin harrastajien tanssipaikka. Tanssit sammuivat 2023 alkaakseen uudelleen syyskuussa 2024. Samalla Tanhuhovi sai uuden nimen ja siitä tuli Ykkös-Lohja Areena. Tanhuhovi nimi säilyy kuitenkin myös jatkossa kun kiinteistön tanssisali säilyy vanhaan tapaansa ja se on nimetty Tanhuhovi-saliksi.

Tanhuhovi oli 60-luvulta lähtien tanssikansan kohteena. Siitä tuli vuosikymmenten aikana legendaarinen juhlapaikka niin kaupungille, yrityksille kuin yksityisille. Se on nähnyt messuja, tapahtumia, discoilua ja ennenkaikkea tansseja.

Syksystä 2024 alkaen tanssit jatkuvat joka lauantain tansseilla alkaen kello 19. Illan aikana ovat normaalit naisten haut! Aikataulut löydät Tanhuhovi-salista. Tulevat tanssiesiintyjät ilmoitetaan aina muutamaan viikkoa ennen tanssi-iltaa Tanhuhovi-salin verkkokaupassa.

Vuodesta 2024 alkaen Tanhuhovi on paljon muutakin kuin vain tanssipaikka. Saneerauksen yhteydessä discosta tuli Padel-kenttiä. Padelia pelataan nyt kolmella kentällä, yhdellä kaksipelikentällä ja kahdella nelinpelikentällä PadeLohjan alaisuudessa. Padel kenttien lisäksi tiloihin on avattu uusi ravintola, ravintola Aroma, joka palvelee sekä lounasasiakkaita syksystä 2024 alkaen, että tanssiväkeä ja muuta ilta-asiakkaita illallisravintolana.

Tanhuhovissa eli Ykkös-Lohja Areenassa on myös Runaway Planin pakohuoneet ja ulkopakopelit. Tiloista löytyy myös Ole.fit kuntokeskus ja sen ohjatut ryhmäliikuntatunnit.

Lähteet

Aiheesta muualla

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.