Tampereen kameraseura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tampereen kameraseura ry
Perustettu 1933
Kotipaikka Tampere
Puheenjohtaja Ilkka Aaltonen
Aiheesta muualla
www.sksl.fi/tampereen.kameraseura

Tampereen kameraseura ry perustettiin vuonna 1933. Toiminnan tavoitteiksi määriteltiin silloin valokuvaustaidon edistäminen ja valokuvausharrastuksen herättäminen. Perustajajäseniä oli yhteensä 26, ja ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Bertel Strömmerä.

Ensimmäisistä vuosista alkaen Tampereen Kameraseuran kilpailutoiminta oli vilkasta. 1930-luvulla kilpailuun osallistujat jaettiin kahteen ryhmään. Kilpaileminen aloitettiin B-ryhmässä, jonka voitolla oli sitten mahdollista siirtyä kilpailemaan A-ryhmään. Seura alkoi pian kerätä valokuvakokoelmaa lähinnä kilpailuissa menestyneistä valokuvista.

Tampereen Kameraseuran jäseneksi ei päässyt kuka tahansa. 1940-luvulla jäsenyys edellytti 18 ikävuotta ja hyvämaineisuutta. Sen lisäksi vaadittiin, että uutta jäsentä suosittelee joku seuran entinen tai nykyinen jäsen. Kaikki Tampereen Kameraseuran jäsenet eivät suinkaan olleet tamperelaisia, vaan joukossa oli myös esimerkiksi helsinkiläisiä, porilaisia ja vaasalaisia harrastajia. Tosin osa heistä oli ainoastaan kunniajäseniä, jotka eivät maksaneet jäsenmaksua ja jotka oli kutsuttu jäseniksi valokuvausalan ansioidensa vuoksi.

Sotien aikana valokuvaustoiminta hiljeni jonkin verran, koska valokuvaustarvikkeiden saanti oli vaikeaa. Silti seura järjesti avustusten turvin esimerkiksi yksityisiä pikkujouluja yleisen huvittelun ollessa kiellettyä sota-aikana.[1]

Nykyisin seura toimii pääasiassa valokuvakeskus Nykyajan tiloissa Tampereella. Seura on Suomen kameraseurojen liiton jäsen.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]