Tallinnanaukio

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tallinnanaukio nähtynä Itäkeskuksen metroaseman ulkoisen sisäänkäynnin kupeesta.

Tallinnanaukio (ruots. Revalsplanen) on aukio Itäkeskuksessa Helsingissä. Tallinnanaukiolta on suora pääsy kauppakeskus Itikseen, ja siellä on myös Itäkeskuksen metroaseman toinen itäisistä sisäänkäynneistä, jonka laiturialueelta metrot lähtevät keskustaan. Tallinnanaukion lähettyvillä sijaitsevat myös Itä-Helsingin kulttuurikeskus Stoa ja Itäkeskuksen linja-autoasema. Aukiolla on myös Kimmo Schroderuksen veistos Kuru.

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tallinnanaukiolla sijaitsevat muun muassa Itäkeskuksen apteekki, Itäkeskuksen posti, Diacor Itäkeskus ja luontaistuotekauppa Life. Lisäksi Tallinnanaukiolla on useita ravintoloita ja baareja, ja kesäisin toritoimintaa.

Järjestyksenvalvonta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heinäkuun puolessa välissä 2010 Helsingin Poliisi antoi kauppakeskuksen vartijoille luvan poistaa Tallinnanaukiolta humalaiset, päihteidenkäyttäjät ja muut häiriökäyttäytyjät. Syitä tähän ovat Tallinnanaukion läpi kulkeva suuri ihmismäärä ja Itäkeskuksen metroaseman asema tärkeänä joukkoliikenteen solmukohtana. Tallinnanaukion humalaiset ovatkin siirtyneet eri puolille Helsinkiä muun muassa Tokoinrannan, Kallion ja muualle Itäkeskuksen alueille.[1][2]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Tallinnanaukio.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tallinnanaukion häiriköt hajaantuneet ympäri kaupunkia 24.8.2010. Helsingin Sanomat. Viitattu 17.12.2010.
  2. Poliisi pyysi järjestyksenvalvojat apuun Tallinnanaukiolle 12.7.2010. Helsingin Sanomat. Viitattu 17.12.2010.