Takin’ Back My Love

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Takin’ Back My Love”
Enrique Iglesias ft. Ciara & Sarah Connor
Singlen ”Takin’ Back My Love” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Greatest Hits
 Nauhoitettu  2008
 Julkaistu 12. tammikuuta 2009
 Formaatti CDS, Maxi-single, digitaalinen lataus
 Tekijä(t) Enrique Iglesias, Frankie Storm, Nadir Khayat
 Tuottaja(t) RedOne
 Tyylilaji europop, R&B
 Kesto 03.51
 Levy-yhtiö Interscope
Enrique Iglesiasin muut singlet
Away
2008
”Takin’ Back My Love”
2009
Gracias a Tí
2009
Ciaran muut julkaisut
Go Girl
2008
”Takin’ Back My Love”
2009
Never Ever
2009
Sarah Connorin muut julkaisut
I’ll Kiss It Away
2008
”Takin’ Back My Love”
2009
Cold as Ice
2010

”Takin’ Back My Love” on Enrique Iglesiaksen ja Ciaran duettona laulama kappale. Se on toinen Iglesiaksen kokoelma-albumilta Greatest Hits julkaistu single. Laulun on tuottanut RedOne, joka oli myös yksi laulun kirjoittajista yhdessä Iglesiaksen ja Frankie Stormin kanssa.

"Takin' Back My Love" -laulun alkuperäisversiossa dueton naisen osan laulaa R&B/pop-laulaja Ciara, mutta kappaleesta tehdyssä toisessa versiossa hänen paikallaan on pop-laulaja Sarah Connor. Laulun ensimmäinen versio julkaistiin kansainvälisesti, mutta toinen vain Saksassa, Sveitsissä, Venäjällä, Itävallassa, Puolassa ja Tšekissä. Ranskassa laulu äänitettiin uudelleen ranskalaisen R&B-laulaja Tyssemin kanssa ranskaksi ja sen nimeksi tuli ”Takin’ Back My Love (Sans l’ombre d’un remord)”.

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iglesias esitti laulun ensi kertaa ranskalaisessa tv-ohjelmassa Star Academy, jossa hän lauloi sen duettona yhdessä yhden ohjelman kilpailijan kanssa. Yleisö ja tuomaristo ottivat esityksen innolla vastaan. Tämän esityksen jälkeen duetto-versio Ciaran kanssa nousi Ranskan singlelistan sijalle kolme.

Iglesias ja Ciara esittivät laulun ensimmäistä kertaa yhdessä Havaijilla Pro Bowl -ottelussa vuonna 2009. Toisen kerran he esittivät laulun yhdessä Lontoossa saman vuoden aikana.

Studion kannanoton mukaan Ciara täytyi vetää pois singlen mainonnasta ja hänen tilalleen pyydettiin australialaista laulajaa Gabriella Cilmiä. He esiintyivät hollantilaisessa tv-ohjelmassa "Life & Cooking" ja Iso-Britanniassa ohjelmissa "Paul O'Grady Show:ssa", "Loose Women" ja "The Alan Titchmarsh Show".

Iglesias ja Sarah Connor esittivät laulun yhdessä saksalaisessa "Nur Die Liebe Zaehlt" -ohjelmassa.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viihdesivusto Digital Spyn arvostelun mukaan "laulussa Iglesias näyttelee eroavansa Goodies-laulaja Ciarasta. 'Go ahead just leave, I can't hold you, you're free', Iglesias vaikeroi tyypillisellä kiihkeydellään. Ciara, ei kovin innostuneena lähestyvästä sinkkuelämästään, vastaa 'What did I do but gave love to you? I'm just confused as I stand here and look at you.' Europoppirytmillään ja asiaan sopivalla dramaattisella kertosäkeellään laulu onnistuu välittämään tunnetilan, mutta on samalla kliseinen."[1]

Billboard antoi laulusta positiivisen arvion: "Maailmanlaajuisen fanijoukon ansiosta Enrique Iglesiaksen danceduetto "Takin' Back My Love" on jo hitti European Hot 100 -listalla, sekä singlelistojen kymmenen parhaan joukossa Saksassa ja Ranskassa. RedOne, parhaiten tunnettu Kat Delunan 'Whine Up' -laulusta, sekä Lady GaGan viimeaikaisista listaykkösistä, antaa panoksensa laulun tuotantoon. Poptähti Sarah Connor äänitti duetosta myös oman versionsa Iglesiaksen kanssa, mikä on ollut suosittu Euroopassa, mutta Ciara sopii paremmin latinotähden pariksi aistillisine ja pehmeine äänineen."[2]

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laulun musiikkivideo kuvattiin Los Angelesissa 13. tammikuuta 2009 ja sen ohjasi norjalainen Ray Kay. Video julkaistiin helmikuussa 2009. Laulusta tehtiin myös toinen musiikkivideo, jossa Ciaran tilalla on Sarah Connor. Kyseinen versio julkaistiin maaliskuussa 2009.

Raidat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iso-Britannian versio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Julkaistu 23. maaliskuuta 2009)

 1. "Takin' Back My Love" feat. Ciara (Radio-versio)
 2. "Takin' Back My Love" feat. Ciara (Moto Blanco Radio Mix)
 3. "Takin' Back My Love" (musiikkivideo)

Ranskan versio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Julkaistu 9. maaliskuuta 2009)

 1. "Takin' Back My Love (Sans L'Ombre D'Un Remord)" feat. Tyssem
 2. "Takin' Back My Love" feat. Ciara
 3. "Takin' Back My Love" feat. Ciara (Junior Caldera Club Remix)
 4. "Takin' Back My Love" feat. Ciara (Glam As You Club Mix)

Saksan versio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Julkaistu 23. maaliskuuta 2009)

 1. "Takin' Back My Love" feat. Sarah Connor
 2. "Takin' Back My Love" feat. Sarah Connor
 3. "Takin' Back My Love" feat. Sarah Connor

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. David Balls: Enrique Iglesias ft. Ciara: 'Takin' Back My Love' - Music Review 18.3.2009. Digital Spy. Viitattu 15.12.2014. (englanniksi)
 2. Michael Menachem: Takin' Back My Love (Archive.org:in kopio sivusta) 25.4.2009. Billboard. Viitattu 15.12.2014. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.