T.i.l.a.

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
T.i.l.a.
Kestoaika 60 minuuttia
Pääosissa Laura Ruohola
Hanna Sumari
Alkuperämaa Suomen lippu Suomi
Verkko MTV3
Esitetty 23. syyskuuta 2001 – 9. kesäkuuta 2011
Jaksoja 300
Tuotanto
Tuotantoyhtiö(t) Crea Television
Aiheesta muualla
IMDb

T.i.l.a. on MTV3-kanavan viikoittainen sisustusohjelma, jota juontavat Laura Ruohola ja Hanna Sumari. Ohjelma jakautuu makasiininomaisesti osioihin, jotka toistuvat joka viikko samassa järjestyksessä. Kesäisin esitetään Kesä T.i.l.a -ohjelmaa.

Ensimmäisenä on muutoskohteen esittely, jossa sisustussuunnittelija (Tomi Kouvola, Marianne Sundell, Helena Karihtala) esittelee huoneen, johon tehdään muutostyö, esimerkiksi makuuhuone.

Teemassa esitellään jokin sisustuksen nyt pinnalla oleva asia, kuten matot osana sisustusta tai valaisinten trendit.

Decora-osiossa yleensä Hanna Sumari toteuttaa jonkin pienen sisustuksen yksityiskohdan itse tekemisen askartelulinjalla, esimerkiksi lautasliinojen koristelun kohoväreillä tai lampunvarjostimen piristämisen.

Moderni klassikko esittelee nimensä mukaisesti jonkin ohjelman tekijöiden mielestä klassikoksi yltäneen tuotteen sanoin ja studiokuvin, joissa tuote on irrotettu kokonaan kontekstista ja on täysin pääosassa.

Kaunis koti esittelee asunnon, jossa on siis jokin juju, joka erottaa sen tuiki tavallisesta. Esiteltävänä ovat olleet muun muassa keräilijän koti, romanttinen miniyksiö ja monta varakkaan ja paljon matkustelleen pariskunnan modernein klassikoin sisustettua kanta-Helsingin jugendtalon asuntoa.

Lopuksi esitellään valmis muutoskohde. Katsoja näkee ennen ja jälkeen kuvia, mutta itse työstä ei näytetä mitään, eikä hintaakaan erityisesti korosteta, vaikka muutos olisi varsin suurtakin, kuten seinien kaatamista tai uusien vesipisteiden lisäämistä. Tässä lienee pyritty pysyttäytymään poissa yhä enemmän tilaa etenkin brittiläisessä ja amerikkalaisessa televisiossa valtaavasta juuri toteutusvaiheen ongelmia ja budjetissa pysymisen vaikeutta korostavasta ohjelmatyypistä. Suunnittelija esittelee lyhyesti muutoksen, jossa katsojan päähuomio kiinnitetään yleensä valittuun värimaailmaan.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]