Tšernobog (Disney)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tšernobog (engl. Chernabog) on Disneyn vuoden 1940 Fantasia-elokuvassa esiintyvä musta isokokoinen demoni, jolla on mustat siivet. Tšernobogin nimi tulee slaavilaisessa mytologiassa esiintyvästä Tšernobogista. Disneyn Tšernobog muistuttaa ulkonäöltään Saatanaa.

Tšernobog esiintyy elokuvan osiossa Yö autiolla vuorella (Night on Bald Mountain), jossa hän herää vuorenhuipulta vapun yönä ja voimillaan herättää useita haamuja, hirviöitä ja demoneita henkiin ja on saavuttamaisillaan täyden voittonsa tuliolentojen pyöriessä hänen ympärillään, mutta nousevan auringon valo ja kellojen kumina pakottavat Tšernobogin peittämään itsensä siivillään ja palaamaan takaisin vuorenhuipuksi, jolloin hänen luomansa olennot katoavat.

Tšernobog esiintyy myös Olipa kerran -sarjan neljännellä kaudella, jossa hänet vapautetaan Storybrookeen, mutta hänet kukistettiin houkuttelemalla hänet kaupungin ulkopuolelle. Chernabog on esiintynyt myös Mikin klubi -sarjassa ja vuoden 2013 Mikki Hiiri -sarjan jaksossa ”Painajaisten pelikenttä” sekä Halloween-teemaisessa erikoisjaksossa ”The Scariest Story Ever”.