Superkirja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Superkirja
Superbook
Superkirjan alkutunnus
Superkirjan alkutunnus
Tyyli anime
Kestoaika 25 min
Luoja(t) Masakazu Higuchi, Kenjiro Yoshida
Alkuperämaa  Japani
Alkuperäiskieli japani
Verkko

Japani TV Tokyo

Suomi Taivas TV7
Esitetty 1. lokakuuta 1981 – 29. maaliskuuta 1982
Jaksoja 52
Aiheesta muualla
IMDb

Superkirja (Superbook, jap. Anime oyako gekijō) on japanilaisen Tatsunoko Productionsin ja yhdysvaltalaisen Christian Broadcasting Networkin tuottama vuosina 19811982 valmistunut animesarja. Sarjan aiheet liittyvät kristinuskoon, eritoten vanhaan testamenttiin.

Superkirjan päähenkilöitä ovat Riku-niminen (jap. Sho Azuka, engl. Christopher) poika, hänen ystävänsä Anu (jap. Azusa Yamato, engl. Joy) sekä puhuva lelurobotti Ismo (jap. Zenmaijikake, engl. Gizmo). Rikulla on Superkirjaksi kutsuttu kirja, joka vie hänet ystävineen mukaan vanhan testamentin tapahtumiin.

Suomessa sarjaa on esittänyt TV7. Sarjasta on julkaistu suomeksi dubattuna jaksot 1–26 videokasetilla, jaksot 1-18 myös DVD:nä.[1] Sarjan suomenkielisinä ääninä toimivat Mari Haapala, Lena Hartikainen, Satu Poikonen, Timo Tikka, Vesa Lehtinen, Seija Lehtinen ja Erkki Lehtinen. Dubbauksen on toteuttanut Suomen kristillinen filmipalvelu.

TV7 on keväästä 2016 lähtien esittänyt Superkirjan uutta, Suomessa ennen esittämätöntä 13-jaksoista sarjaa suomeksi dubattuna. Kyseessä on Yhdysvalloissa vuonna 2009 tuotettu sarjan uusi versio.lähde? Sarja on julkaistu DVD:nä.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.