Suomi Tietopeli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomi Tietopeli
Pelaajia 2–6
Ikäsuositus 12+
Pelin kesto noin 45 min
Monimutkaisuus keskiverto
Strategisuus keskiverto
Satunnaisuus keskiverto

BoardGameGeek

Suomi Tietopeli on lautapeli, joka sisältää kysymyksiä Suomesta ja suomalaisuudesta. Peliä valmistaa suomalainen Tactic Games Oy Tactic-tuotemerkin alla. Tyyliltään peli on aivan kuin Trivial Pursuit.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomi Tietopelissä vastataan kysymyksiin kuudesta eri aihe-alueesta, jotka ovat historia, kulttuuri, luonnontiede, maantiede, urheilu ja yleistieto. Pelaajat kiertävät pelilaudan reittiä ja vastaavat aina sen aiheiseen kysymykseen, kuin missä ruudussa heidän pelinappulansa on. Tavoitteena on saada pistenappula jokaisesta eri aihealueesta vastaamalla oikein ja tämän jälkeen päästä maaliin ensimmäisenä.

Pelistä on olemassa myös toinen versio, jossa pelaaja heittää kahta noppaa, joissa on kuuden eri aihealueen värit. Jos nopista tulee samat aiheet, pelaajalta kysytään sen alueen kysymys. Jos taas nopista tulee eri aiheet, saa pelaaja valita kumman kysymyksen ottaa. Kun pelaaja vastaa kysymykseen oikein, hän saa ruksittaa kyseisen aihealueen ruudun omasta pyramidistaan. Pelin voittaa pelaaja, joka saa ensin omasta pyramidistaan yhden sivun täyteen (viisi ruutua, joista kaikki eri aihealueita).

Suomi Tietopeli Junior[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomi Tietopeli Junior on lapsille suunnattu versio alkuperäisestä Suomi Tietopelistä. Siinä on helpommat kysymykset, jotka on suunnattu yli 8-vuotiaille. Kaikki kysymykset käsittelevät Suomea, ja ne on jaettu kuuteen eri aihealueeseen. Peli sisältää yhteensä 1 500 kysymystä, kuvakortteja sekä monivalintakysymyksiä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]