Suomen kalliomaalaukset (kirja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen kalliomaalaukset
Suomenkalliomaalaukset.jpg
Kirjailija Jukka Parkkinen
Tuija Wetterstrand
Kansitaiteilija Timo Numminen
Kieli suomi
Genre tietokirja
Kustantaja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Julkaistu 2013
Sivumäärä 200 s.
ISBN ISBN 978-952-222-396-8
Sarja: Kirjokansi 4
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Suomen kalliomaalaukset : bongarin käsikirja on Jukka Parkkisen ja Tuija Wetterstrandin kirjoittama ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran vuonna 2013 julkaisema opaskirja Suomen kalliomaalauksista, joka esittelee yli sata kiehtovaa kalliomaalauskohdetta ympäri Suomen, pääkaupunkiseudulta Kuusamoon.

Kirja on Parkkisen ja Wetterstrandin useamman vuoden kenttätutkimuksen tulos, ja he ovat itse vierailleet kaikissa esittelemissään kohteissa. Tämän ansiosta kirjailijat pystyvätkin tarjoamaan lukijalle tarkkoja tietoja maalausten sijainnista ja saavuttavuudesta, sekä ohjeistamaan kuinka jokamiehenoikeuksia noudattaen maalauksille on helpointa päästä. Kirja sisältää myös tietoa maalausten kuvasymboliikasta ja löytöhistoriasta. Eri arvioiden mukaan Suomen kalliomaalaukset on maalattu 3000–7000 vuotta sitten [1], ja suurin osa niistä sijaitsee vesistöjen äärellä. Kirjaan onkin koottu valmiita reittejä, joiden avulla on mahdollista tutustua esimerkiksi saman vesistön äärellä sijaitsevaan useampaan maalaukseen samalla matkalla.

Oppaan kirjoittajat FM Jukka Parkkinen ja FM toimittaja Tuija Wetterstrand ovat molemmat laaja-alaisia kirjailijoita, ja Wetterstrand myös koulutukseltaan arkeologi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen kalliomaalaukset - Bongarin käsikirja, s. 10

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]