Kantar TNS

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Suomen Gallup)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kantar on kansainvälinen markkinatutkimus- ja konsultointiyritys, jolla on toimintaa 90 maassa. Suomessa yhtiörakenne muuttui maaliskuussa 2023. [1]

Kantar Finland Oy:n liiketoiminta tukee brändien vahvistamista tulevaisuuden liiketoimintaympäristössä analytiikan, konsultoinnin ja mittaamisen avulla.

Kantar Media Finland Oy:n liiketoimintaan kuuluvat mainospanostustiedot, Mind-kuluttajadata, kohdentamispalvelut sekä medioiden tavoittavuustutkimukset.

Kantar Agri Oy jatkaa maa- ja elintarviketalouteen erikoistuneena markkinatutkimusyrityksenä.

Kantarin toimitilat ovat Helsingin keskustassa.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kantar (aiemmin Kantar TNS Oy, TNS Gallup Oy, Suomen Gallup Oy) on Suomessa toimiva mielipide- ja markkinatutkimusyritys.[2][3]

Yrityksen strategisena linjana 1970- ja 1980-luvuilla oli toiminta erillisillä asiakkaan toimialaan erikoistuneilla yhtiöillä: muun muassa Suomen Gallup Media, Suomen Gallup Markkinatutkimus, Suomen Gallup Ad ja Suomen Gallup Mainostieto. Kasvua haettiin myös yritysostoilla ja yhteisyrityksillä muita markkinointipalveluja tarjonneiden yritysten kanssa. Jo 1980-luvun lopulla yritys laajeni sekä Venäjälle että Baltiaan. Kantar luopui liiketoiminnastaan Venäjällä 2022.

TNS:n ostettua Suomen Gallup -ryhmän sen erikoistuneet yritykset fuusioitiin emoyhtiöön 2003 alkaen. Vuonna 2008 WPP plc osti TNS-konsernin. TNS Gallupista tuli osa WPP:n Kantar Groupia.[4] TNS Gallupilla on ISO 9001 -laatusertifikaatti ja se kuuluu WWF:n Green Office -verkostoon.[5] Yritys sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kantarin kansainvälinen yhtiörakenne muuttuu juridisesti www.kantar.com. Viitattu 23.5.2023.
  2. TNS Gallup on jatkossa Kantar TNS Kantar TNS. 9.9.2016. kantar.fi. Viitattu 4.2.2017.
  3. Kantar uudistaa brändiään - TNS Gallup vaihtaa nimensä Kantar TNS:ksi Alma Media Oy. 9.9.2016. marmai.fi. Viitattu 4.2.2017.
  4. WPP's Kantar Group restructures after TNS purchase www.campaignlive.co.uk. Viitattu 30.3.2021.
  5. Asko Hyytiäinen: TNS Gallup: The Pink, laatujärjestelmä jota ei näe, mutta joka tuntuu Markkinatutkimusliitto SMTL ry. markkinatutkimusliitto.fi. Arkistoitu 5.2.2017. Viitattu 4.2.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.