Sunna Kangas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sunna Kangas
Henkilötiedot
Koko nimi Sunna Maaria Kangas
Syntynyt1974 (ikä 49–50)
Helsinki
Kansalaisuus Suomalainen
Ammatti Tekstiilitaiteilija
Taiteilija
Ala tekstiilitaide
Taidesuuntaus nykytaide
Aiheesta muualla
Kotisivut

Sunna Kangas (s. 1974 Helsinki) on nykytaiteilija, tekstiilitaiteilija ja taiteen maisteri.

Kankaan teoksia on ollut esillä vuodesta 2000 lähtien yksityisnäyttelyissä, ryhmänäyttelyissä sekä koti- ja ulkomaisissa kuratoiduissa näyttelyissä kuudessatoista eri maassa. Hän on ottanut osaa erilaisiin taiteilijaryhmiin ja organisoinut kansainvälisiä ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Keskeisiä teemoja hänen taiteessaan ovat olleet ympäristö ekologisesta näkökulmasta, väkivallan vastustaminen ja ihmisyys. Teokset ovat käsitteellisiä ja kantaaottavia, hänen tekemänsä taide on kokeellista.

Koulutus ja opinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kangas on valmistunut tekstiilisuunnittelun Artenomiksi EVTEK:in Muotoiluinstituutista (nyk. Metropolia) vuonna 2000 ja tekstiilitaiteilijaksi Taideteollisesta korkeakoulusta (nyk. Aalto-yliopisto) vuonna 2007.

Luottamustehtävät ja jäsenyydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvataide- ja kulttuurialojen aktiivina Kangas on ollut perustamassa Uuden tekstiilitaiteen yhdistys UUTE ry:tä sekä Taiteilijat O ry:tä, hän on toiminut UUTE ry:n puheenjohtajana sekä muun muassa O ry:n hallituksessa, Kasvis, Consequenses ja Mind Mappers -taiteilijaryhmissä. Lisäksi Kangas on MUU ry:n, Helsingin Taiteilijaseuran ja Kuvaston jäsen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sunna Maaria Kangas Suomen Taiteilijaseura, kuvataiteilijamatrikkeli. Viitattu 6.4.2021.
  • Etusivu Sunnakangas.com. Viitattu 6.4.2021. Taiteilijan kotisivut.