Sukisho

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suki na mono wa suki dakara shōganai!! (myös "Sukisyo" tai "Sukisho") (suom. Pidän mistä pidän enkä voi sille mitään!) on 12-osainen anime-sarja ja OVA, jonka lajityyppi on shōnen-ai. Sarjan jokainen jakso on noin 23–24 minuutin mittainen, ja sen suositeltavaksi ikärajaksi on asetettu 16.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sora Hashiba on tavallinen poikien yksityiskoulua käyvä nuori mies, joka sattuu putoamaan kolmannen kerroksen ikkunasta ja menettämään sen vuoksi kokonaan muistinsa. Palattuaan kouluun hän saa aivan yhtäkkiä uuden huonetoverin, Sunao Fujimorin, joka paljastuu Soran unohtuneeksi lapsuuden ystäväksi. Sora ei tule toimeen Sunaon kanssa, ja hän joutuu vielä kestämään toisen lapsuudenystävänsä Matsuri Hōjōn ylipirteitä piloja ja erikoisia päähänpistoja. Kaiken kukkuraksi ilmenee, että Soralla sekä Sunaolla on kummallakin toiset persoonat, Soralla Yoru ja Sunaolla Ran. Nämä toiset persoonat ovat keskenään rakastavaisia. Myös Sunaolla ja Soralla alkaa kipinöidä. Lisäksi Soralle on suuri mysteeri, miten ja miksi hän oikein putosi ikkunasta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Tärkeimpiä henkilöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sora Hashiba – Sora tuli takaisin kouluun toivuttuaan tarpeeksi pitkään sairaalassa. Tapahtuneesta huolimatta hän on aivan tavallinen, rento nuori mies, jolla on joskus taipumusta huumorintaajuuteen. Hän on myös todella kiintynyt elefanttipehmoleluunsa ja häntä vaivaa mysteeri liittyen hänen putoamiseensa.
  • Yoru – Soran toinen persoona, joka vaikuttaa aika lailla Soraa vanhemmalta ja vakavammalta. Yorun erittäin hyvä tuntomerkki on hänen toinen keltainen silmänsä ja erikoinen sideharso hänen kädessään, joka aina leijailee Yorun ympärillä.
  • Sunao Fujimori – Sunao on Soran uusi huonetoveri. Hän on hieman tyttömäinen, mutta melko pippurinen poika, joka osaa antaa turpiin silloin kun hän oikein kunnolla tulistuu. Pohjimmiltaan hän on kyllä ihan ystävällinen ja hyväntahtoinen. Sunaota vaivaa kamalasti se, ettei hän osaa uida.
  • Ran – Sunaon toinen persoona. Aika lailla Sunaota ilkikurisempi ja perverssimpi tapaus, ja hän jopa aiheutti Soralle paineita sarjan alussa. Ran näyttää muuten todella paljon Sunaolta, paitsi hänen silmänsä ovat paljon tummemmat ja ne näyttävät värinsä takia jopa hehkuvan.
  • Matsuri Hōjō – Matsuri on Soran paras ystävä, ja varmasti koko sarjan pirtein sekä huumorintajuisin hahmo josta on helppo pitää. Matsurilla on tapana aiheuttaa hankaluuksia Soralle sekä Sunaolle, ja hän yrittää kovasti saada heitä yhteen, mikä on ymmärrettävää, sillä olivathan he ennen hyviä ystäviä.
  • Kai Nanami – Nanami on Soran, Sunaon sekä Matsurin koulun oma terveydenhoitaja ja on todella mukava sekä huolehtivainen persoona. Hän on myös hyvin äidillinen ja hänellä vaikuttaa olevan kovin läheinen suhde Shinichirōn kanssa. Sorakin tuntuu olevan hänelle tärkeä.
  • Shin'ichirō Minato – Shin'ichirō kuuluu Soran koulun opettajiin ja on Soralle erittäin läheinen. Hän on mukava mies, mutta tosi tilanteissa vakava ja päättäväinen. Shin'ichirō sekä Nanami ovat Soralle aivan kuin omat vanhemmat; Shin'ichirō on hänen isänsä ja Nanami taas on äiti.
  • Gaku Ichikawa – Ichikawa on Soran todella hyvä kaveri, ja nämä kaksi tulevat hyvin toimeen keskenään. Hän tekee toisen kaverinsa Hanon kanssa Soralle maistuvia pikanuudeleita, mikä on kaksikon mestarikeksintö. Ichikawa on ihastunut Kai Nagaseen.
  • Kai Nagase – Nagase on kovin vakava ja hiljainen mies, sekä kovin salaperäinen. Hän on myös todella viisas ja on koulun kemialaboratorion johtaja. Gaku on ihastunut häneen, ja Soraa taas kiusaa sellainen tunne, että Nagase liittyisi jotenkin hänen putoamiseensa.
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.