Stillwater Central Railroad

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Stillwater Central Railroad (AAR-lyhenne: SLWC) on Yhdysvalloissa Oklahoman osavaltiossa toimiva Class III -luokan rautatieyhtiö joka liikennöi pääasiassa BNSF Railwayn hylkäämää Chickasha Subdivision -rataosaa pitkin Tulsasta Altukseen, Texasin ja Oklahoman rajan tuntumaan. Yhtiöllä on myös muusta yhtiön rataverkosta erillään oleva sivurata Pawneen ja Stillwaterin välillä. Rataverkon pituus on yhteensä 275 mailia. Stillwater Central on Watco Companiesin tytäryhtiö ja on osa Watcon Combined Midwest System -rataverkkoa, johon kuuluvat lisäksi South Kansas and Oklahoma Railroad sekä Kansas and Oklahoma Railroad.

Liikennöinti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liikenne koostuu epäsäännöllisesti työskentelevistä järjestelyjunista sekä satunnaisista sementtijunista. Veturimiehistöt työskentelevät Cyrilin, Oklahoma Cityn, ja Owasson terminaaleista. Suurin sallittu nopeus Chickasha Sub -rataosalla on 40 mailia tunnissa (n. 70 km/h), mutta laiminlyödyn kunnossapidon takia joudutaan suurimmalla osaa rataa liikennöimään pienemmillä nopeuksilla, jopa alle 10 mailia tunnissa (n. 15 km/h).

Yhdysliikenneasemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalusto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stillwater Central vuokraa liikkuvan kalustonsa Webb Assett Management -yhtiöltä, joka hallinnoi Watco Companiesin rautatiekalustoa. Veturit ovat käytettynä hankittuja vanhempia dieselvetureita.

Aiheesta lisää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.