Stanford Encyclopedia of Philosophy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Stanford Encyclopedia of Philosophy on Stanfordin yliopiston ylläpitämä ilmainen filosofiaan keskittynyt internetissä julkaistava tietosanakirja. Se on eräs filosofien eniten käyttämistä ja viitatuimmista palveluista.lähde? Artikkelien kirjoittamiseen ja ylläpitämiseen osallistuu alan asiantuntijoita 65 instituutiosta ympäri maailmaa.lähde?

Vaikka tietosanakirja julkaistaan internetissä, se pyrkii noudattamaan perinteistä akateemista lähestymistapaa tiedon tuottamiseen. Jokaisen tietosanakirjan artikkelin on kirjoittanut alan asiantuntija ja artikkelit on vertaisarvioitu.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stanford Encyclopedia of Philosophy -projekti perustettiin syyskuussa 1995 John Perryn ajatuksesta. Mukana perustamisessa oli Edward N. Zalta joka kehitti "dynaamisen referenssityön" -konseptin jonka pohjalta sivustoa ryhdyttiin suunnittelemaan ja toteuttamaan. Projektia testattiin vuoteen 1997 saakka, jolloin se julkistettiin yleisölle. Vuonna 1998 projektiin liittyivät Colin Allen ja Uri Nodelman jotka suunnittelivat uuden toimintamallin sekä nykyisen ulkoasun sivustolle.

Julkaisuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • "From SEP to SEPIA: How and why Indiana University is helping the Stanford Encyclopedia of Philosophy", Colin Allen ja Cecile Jagodzinski, julkaistaan syyskuussa 2006.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]