Staffpoint

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
StaffPoint
Tunnuslause Työelämä sellaisena kuin sen pitäisi olla
Yritysmuoto Konserni
Perustettu 15. tammikuuta 2002 [1]
Toimitusjohtaja Anu Ahokas
Puheenjohtaja Juuso Kivinen
Avainhenkilöt Anu Ahokas, Tom Keskinen, Tiina Forsbom, Lauri Kukkasniemi, Minna Arneal, Juuso Laitinen, Tim Kankfelt, Teea Hurme-Rintala, Markko Saukkonen
Toiminta-alue HR-palvelut työelämän koko elinkaarelle
Toimiala Rekrytointi, henkilöstövuokraus, Interim Management, johtaja-arvioinnit, henkilöstövalmennus, työllistämis- ja urapalvelut
Liikevaihto 131,5 milj € (2021)
Henkilöstö 350 (konserni)[2]
Tytäryhtiöt Henrico Digital
Omistaja Sponsor Capital
Kotisivu www.staffpoint.fi

StaffPoint-konserni kuuluu Suomen suurimpiin työnantajiin ja on myös yksi suurimmista henkilöstöpalveluyrityksistä Suomessa. Se toimii Suomessa 10 toimipaikassa. Lisäksi konsernilla on yhtiö Espanjan Aurinkorannikolla.

Konsernin kuusi palvelualuetta ovat rekrytointi, henkilöstövuokraus, henkilöstövalmennus, työllistämis- ja urapalvelut, HR-asiantuntijapalvelut ja konsultointi sekä HR-prosessien hallintatyökalut. Staffpoint on perustettu 52 vuotta sitten Turussa. Konserniyhtiöihin lukeutuvat StaffPoint Oy:n lisäksi mm. valmennus- ja koulutusyhtiö Spring House Oy, HR-ohjelmistoratkaisuja kehittävä Saima Soft Oy sekä digitaalisen liiketoiminnan suorahakuihin ja Interim Management -palveluihin keskittynyt Henrico Digital Oy.

StaffPointin asiakkaita ovat pienet ja suuret yksityiset yritykset, valtionhallinto ja muut julkisen sektorin toimijat, kunnat ja kaupungit. Asiakkaiden suositteluhalukkuus vuonna 2022 oli 91 %.

StaffPoint-konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 131,5 miljoonaa euroa. Sen palveluksessa työskentelee lähes 350 toimihenkilöä (rekrytointikonsultteja, johdon suorahakuun erikoistuneita headhuntereita, asiakkuuspäälliköitä, kouluttajia, valmentajia sekä muita hallinnon ammattilaisia) sekä noin 14 000 vuokratyöntekijää operatiivisissa tai asiantuntijatehtävissä.

Konsernin pääomistajana on 1.12.2017 alkaen ollut pääomasijoitusyhtiö Sponsor Capital ja muina omistajina työeläkeyhtiö Varma sekä liiketoimintajohto/avainhenkilöt. StaffPoint-konsernin hallituksen puheenjohtaja on Sponsor Capitalin partner Juuso Kivinen. StaffPoint kuuluu Elinkeinoelämän Keskusliittoon kuuluvan Henkilöstöala HELA -yhdistykseen.

Yritys tarjoaa vuosittain tuhansia työpaikkoja niin määräaikaisiin, vakituisiin kuin sesonkiluonteisiinkin työsuhteisiin sadoissa suomalaisissa yrityksissä ja organisaatioissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]