Sport-Tiedje

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sport-Tiedje
Sport-Tiedje fi.png
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1. huhtikuuta 1984
Toimitusjohtaja Christian Grau
Kotipaikka Schleswig, Saksa
Toimiala vähittäiskauppa
Liikevaihto 121,9 milj. € (2017)
Kotisivu www.sport-tiedje.fi

Sport-Tiedje GmbH on Euroopan suurin kotikuntoilulaitteita myyvä verkkokauppa. Sen pääkonttori on Schleswigissä Saksassa, ja sillä on 77 liikettä eri puolella Eurooppaa Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Belgiassa, Tanskassa, Isossa-Britanniassa, Puolassa sekä Alankomaissa. Yrityksen omistaja on Christian Grau. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli 121,9 milj. euroa[1], jolloin liikevaihto verrattuna edellisvuoteen kasvoi 12,3 %. Sport-Tiedje Groupissa työskentelee noin 600 työntekijää (tammikuu 2018).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sport-Tiedjen urheiluliikkeen perusti Schleswigissä vuonna 1984 pöytätennispelaaja Ulrich Tiedje (*20. tammikuuta 1957, † 18. marraskuuta 2015). Vuonna 1996 Christian Grau tuli mukaan yritykseen. Vuodesta 1999 alkaen yrityksellä on ollut kotikuntoilulaitteisiin erikoistunut verkkokauppa.

Vuodesta 2001 Ulrich Tiedje ja Christian Grau omistivat Sport-Tiedje GmbH:n yhdessä. Useiden eri kielisten verkkokauppojen lisäksi on Sport-Tiedje avannut liikkeitä eri puolilla Eurooppaa. Ulrich Tiedje jättäytyi vuonna 2011 pois yrityksestä ja Christian Grausta tuli yhtiön omistaja. Avatessaan liikkeet Brysseliin ja Amsterdamiin vuonna 2013 Sport-Tiedje otti käyttöön T-Fitness-brändin. Vuonna 2015 yritys osti hollantilaisen kuntoiluvälineketjun OZI Sport BV:n[2] sekä isobritannialaisen Powerhouse Fitnessin (Laidir Leisure Ltd., Glasgow), joka on maan toiseksi suurin kotikuntoiluväline- ja Fitness Equipment -liike. [3]

Toimipaikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sport-Tiedjellä on kuntolaiteliikkeitä kaikissa Saksan suurimmissa kaupungeissa sekä kuudessa muussa Länsi-Euroopan maassa yhteensä yli neljäkymmentä. Lisäksi Sport-Tiedjellä on toimipaikka Taiwanissa, jossa toimii sen omien tuotemerkkien osto- ja laatukeskus.

Yhtiön päätoimipisteessä Schleswigissä on hallinto ja kansainvälinen puhelinpalvelukeskus sekä pientavaravarasto. Schleswigin lähellä Büdelsdorfissa on keskusvarasto sekä palautuskeskus.

Tuotteet ja palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sport-Tiedjen pääasiakaskuntaa ovat yksityishenkilöt. Merkittävimpiä tuotteita ovat kuntolaitteet, urheiluravintoaineet sekä ulkoleikkivälineet. Sport-Tiedjen omia tuotemerkkejä ovat muun muassa cardiostrong, Darwin Fitness ja Taurus, sekä Bodymax ja Smart-Tec Nutrition (urheiluravinto). Yrityksille Sport-Tiedje myy laitteiden lisäksi kuntosalien suunnittelupalveluja.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: de

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sport-Tiedje GmbH: Sport-Tiedje Jahresabschluss 2015 (PDF; 108 kB)
  2. Sport-Tiedje GmbH: Pressebericht: Sport‐Tiedje baut Geschäft in Europa weiter aus (PDF; 105 kB)
  3. Sport-Tiedje GmbH: Pressebericht: Sport-Tiedje übernimmt Powerhouse Fitness (PDF; 114 kB)