Soul Corner

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Soul Corner on kitaristi Aki Virtasen yhtye, joka on perustettu 1999. Yhtyeen perustajajäseniä ovat Virtasen lisäksi Marko Roiha (basso) ja Timo Vehmas (rummut). Vuodesta 2005 lähtien yhtyeen laulajana on toiminut Juha "Izzi the Snake" Uronen (tunnettu myös Lucky 313 yhtyeestä) ja vuodesta 2006 alkaen bassoa on soittanut TT Weasel (ex-Pushrods).

Soul Corner soittaa Aki Virtasen säveltämiä kappaleita, jotka ovat luokiteltavissa vaihtoehtometalliksi. Soul Cornerin tuotantoa on julkaistu vuoden 2006 albumin "Twilight Report" myötä Suomessa, USA:ssa, Australiassa, Englannissa, Saksassa ja Turkissa myös usealla mp3 -sivustolla, joilta yhtyeen kappaleita on latailtu kymmeniä tuhansia kertoja. Yhtyeen musiikillinen linja ei juurikaan muistuta Virtasen edellistä Kotiteollisuus-yhtyettä vaan se yhdistelee monia musiikkityylejä monipuolisesti keskenään, kuten heavy metallia, punkkia, jazzia ja bluesia. Yhtyeen yhteissoittoa on kehuttu Suomessa ja ulkomailla tiukan ammattimaiseksi.

Soul Cornerin uusin albumi "Partners in Crime" (julkaistu syyskuussa 2008) tarjoilee varsin suoraviivaista, joskin soitannollisia koukkuja sisältävää raskasta rokkia ja se on saundillisesti vieläkin rankempi kuin edeltäjänsä. Albumilla esiintyy myös vierailijoita Suomesta, USA:sta ja Turkista. Tunnetuin heistä lienee Big Brother & Holding Companyn (Janis Joplinin ex-bändi) Amerikan kiertueilla esiintynyt laulaja Liz Aday.

Soul Corner on julkaissut musiikkivideot "Going Down" (2008) ja "HATE" (2009), jolla bändin kanssa esiintyy Janis Joplinin bändin kiertuelaulajana kunnostautunut Liz Aday.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.