Sophia Flörsch

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sophia Flörsch vuonna 2021.

Sophia Flörsch (s. 1. joulukuuta 2000 Grünwald) on saksalainen autourheilija.

Vuonna 2023 hän liittyi Alpine Academy -ohjelmaan.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flörsch aloitti uransa ajamalla Kartingia vuosina 2005-2014. Siellä hän ajoi muun muassa SAKC Championship ja ADAC German Championship -luokkia. Vuonna 2015 Flörsch siirtyi Ginetta Junior Championship -sarjaan. Hän saavutti sarjasta kaksi voittoa, yhden paalupaikan ja neljä palkintosijaa sijoittuen sarjapisteissä 11:ksi.

Formulat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2016 Flörsch aloitti formulaluokissa ja ajoi Saksan ADAC Formula 4 -sarjassa. Hän saavutti 25 pistettä ja sijoittui loppupisteissä 19:ksi. Vuonna 2017 Flörsch jatkoi ADAC F4 -sarjassa saavuttaen kaksi palkintosijaa ja 71 pistettä sijoittuen sarjan 13:ksi. Samana vuonna hän ajoi yhdeksän kilpailun verran Italian Formula 4 -sarjassa. Vuonna 2018 Flörsch siirtyi kesken kauden Euroopan Formula 3 mestaruussarjaan ajaen Van Amersfoort Racing -tallissa. Hän saavutti kaudella yhden pisteen ja sijoittui sarjapisteissä 22:ksi.

Marraskuussa 2018 Flörsch osallistui Macaon Grand Prix F3-kilpailuun. Itse kilpailussa Flörsch kolaroi Jehan Daruvalan kanssa, jonka seurauksena auto sinkoutui Hotel Lisboa käännöksen jarrutuksessa kovalla vauhdilla päin radan turva-aitaa ja sieltä valokuvaajien alueelle, jonka seurauksena hän osui myös Sho Tsuboin autoon ja kahteen valokuvaajaan sekä yhteen ratavirkailijaan. Flörschin ilmoitettiin olevan tajuissaan onnettomuuden jälkeen, ja hänet vietiin sairaalaan yhdessä Tsuboin, kahden valokuvaajan ja ratavirkailijan kanssa. Myöhemmin hänellä diagnosoitiin selkärangan murtuma, jonka vuoksi hänelle tehtiin seuraavana päivänä lähes 10 tuntia kestänyt leikkaus, jonka Van Amersfoort Racing -tallin päällikkö Frits van Amersfoort ilmoitti onnistuneeksi.[1][2]

Sophia Flörsch vuoden 2019 Macaon Grand Prix kilpailussa.

Vuonna 2019 Flörsch ajoi Formula Regional European Championship -sarjassa. Hän saavutti 149 pistettä ja sijoittui sarjassa seitsemänneksi. Marraskuussa 2019 Flörsch ajoi jälleen Macaon Grand Prix kilpailussa viime vuoden onnettomuuden jälkeen. Kilpailun hän kuitenkin joutui jälleen keskeyttämään. Vuonna 2020 Flörsch ajoi FIA Formula 3 Championship -sarjassa Campos Racing -tallissa. Hän ei saavuttanut yhtään pisteitä kauden aikana.

Vuonna 2023 Flörsch teki paluun formula-luokkiin ajaen F3-sarjassa PHM Racing by Charouz -tallissa.

Urheiluautosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sophia Flörsch vuoden 2022 Le Mansin 24 tunnin ajossa.

Vuonna 2020 Flörsch teki debyyttinsä urheiluautosarjoissa ja ajoi European Le Mans Series -sarjassa. Samana vuonna hän osallistui ensimmäisen kerran Le Mansin 24 tunnin ajoon yhdessä Tatiana Calderónin ja Beitske Visserin kanssa. Kilpailuissa he sijoittuivat luokkansa yhdeksänneksi ja kokonaiskilpailussa 13:ksi.

Vuonna 2021 Flörsch kilpaili DTM-sarjassa. Hän keräsi kaudella kahdeksan pistettä sijoittuen sarjapisteissä 18:ksi. Samana vuonna hän ajoi myös FIA World Endurance Championship -sarjassa LMP2-luokassa keräten 31 pistettä sijoittuen 13:ksi. Hän ajoi myös kauden viimeisen kilpailun European Le Mans Series -sarjassa ja saavutti kolmannen sijan. Vuonna 2022 Flörsch ajoi neljä kilpailua ELMS -sarjasssa ja saavutti kauden aikana yhden palkintosijan ja 23 pistettä sijoittuen sarjassa 13:ksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]