Sonic’s Rendezvous Band

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sonic’s Rendezvous Band oli yhdysvaltalainen rockyhtye, joka vaikutti Detroitissa 1970-luvulla. Yhtye koostui detroitilaisen rockin keskeisistä hahmoista: laulaja-kitaristi Fred ”Sonic” Smith oli aiemmin soittanut MC5:ssa, laulaja-kitaristi Scott Morgan The Rationalsissa, rumpali Scott Asheton The Stoogesissa ja basisti Gary Rassmussen The Upissa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MC5:n hajottua vuodenvaihteessa 1972–1973 Fred ”Sonic” Smith perusti lyhytaikaiseksi jääneen yhtyeen Ascension. Vuonna 1974 hän liittyi kitaristiksi Scott Morgan Groupiin ja soitti yhtyeen singlellä Slow Down Take A Look. Scott Morgan Groupista muotoutui pian Sonic’s Rendezvous Band.

Yhtye äänitti ainoan singlensä City Slang vuonna 1976, mutta se julkaistiin vasta seuraavana vuonna. Yhtye äänitti samassa sessiossa myös toisen kappaleen Electrophonic Tonic, mutta se ei päätynyt singlelle. Levyn b-puolella on mono-versio City Slangistä.

Vuonna 1978 Sonic’s Rendezvous Band soitti ilman Scott Morgania Iggy Popin kiertueella taustayhtyeenä. Ryhmä esiintyi tuolloin myös Helsingin Kulttuuritalolla.

Sonic’s Rendezvous Band keikkaili runsaasti vuosina 1976–1980, mutta yhtyeen energinen rock ei herättänyt levy-yhtiöiden kiinnostusta. Vasta myöhemmin City Slang on noussut detroitilaisen rockin klassikoksi, ja kappaletta ovat versioineet muun muassa ruotsalainen The Hellacopters ja detroitilainen Back in Spades. Jälkimmäisessä soitti kitaraa Fred ”Sonic” Smithin poika Jackson Smith.

The Hellacoptersin Nicke Andersson ja Scott Morgan perustivat 1990-luvun lopulla The Hydromatics -yhtyeen, jonka kahdella albumilla on useita versioita Sonic’s Rendezvous Bandin kappaleista.

Sonic’s Rendezvous Bandin livenauhoituksia julkaistiin kokoelmilla Sweet Revenge (Mack Aborn, 1999) ja City Slang (Mack Aborn, 2000). Vuonna 2006 ilmestyi kuuden cd:n boksi Sonic’s Rendezvous Band (Easy Action), jolle on koottu yhtyeen studio-, treeni- ja liveäänityksiä. Mack Aborn on julkaisemassa vielä kolmannen kokoelman nimeltä American Boy.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]