Somethin’ Else (klubi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
DJ Matti ja VJ Vallu esiintyvät Somethin' Else -klubilla.

Somethin' Else oli jyväskyläläinen jazz-, funk-, afrobeat- ja latin-musiikille omistettu klubi. Klubi toimi keväästä 2006 vuoteen 2008 säännöllisesti Jyväskylän Popparissa (ent. Jazz Bar) ja vieraili lisäksi Tampereen ylioppilastalolla sekä Kuopion Introssa. Syksyn 2007 aikana toimintaa laajennettiin vähitellen myös Helsingin mbariin sekä Libertéhen ja Bossaan.

Somethin' Else -illat koostuivat vierailevan liveyhtyeen esiintymisestä sekä DJ- ja VJ-seteistä. Tarkoituksena oli tuoda mielenkiintoisia yhtyeitä muualta sekä myös esitellä jyväskyläläisyleisölle uusia paikallisia kykyjä. Vierailijoina kuultiin mm. useita eturivin nuoria suomalaisia jazz-muusikoita. Olennaisena osana Somethin' Else -iltoihin kuuluivat myös VJ:n tuottamat visuaalit. Klubin vakituisena DJ:nä toimi Matti Nives sekä VJ:nä alun perin toinen klubin perustajista Valtteri "Vallu" Länsimies, myöhemmin National RGB VJ:t Tampereelta.

Vuodesta 2009 klubin toiminta vähitellen hiljeni ja tapahtumat harvenivat. Ainakin toistaiseksi viimeiset Somethin' Else -klubit järjestettiin Popparissa 16. ja 17.7.2010 Jyväskylän Kesän yhteydessä. Liveyhtyeinä olivat Dalindèo, Jaska Lukkarinen trio ja Jukka Eskola Quintet sekä DJ-vieraana saksofonistina paremmin tunnettu Timo Lassy.

Klubi sai nimensä Cannonball Adderleyn samannimisen, vuonna 1958 julkaistun albumin mukaan.

Klubilla vierailleita esiintyjiä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Klubilla vierailleet DJ:t

Klubin omat DJ:t ja VJ:t

  • DJ Matti Nives (03/2006 alkaen)
  • VJ Vallu (Valtteri Länsimies) (03/2006 alkaen)
  • National RGB VJ:t (3/2007 alkaen)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]