Sisareni puolesta

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sisareni puolesta
My Sister's Keeper
Alkuperäisteos
Kirjailija Jodi Picoult
Kieli englanti
Julkaistu 2004
Sivumäärä 628
Suomennos
Suomentaja Tytti Träff
Kustantaja Karisto
Julkaistu 2006
Sivumäärä 480
ISBN 951-23-4737-7
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Sisareni puolesta (My Sister's Keeper) on Jodi Picoultin vuonna 2004 julkaistu kirja. Kirjasta on myös tehty samanniminen elokuvaa, jossa näyttelevät muun muassa Abigail Breslin, Alec Baldwin ja Cameron Diaz. [1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Anna Fitzergaldille sairaalat ja verensiirrot ovat arkipäivää. Anna ei kuitenkaan ole sairas mutta hänen sisarellaan Katella on vaikea leukemia ja geneettisesti samanlainen Anna on eräänlainen kudos ja solupankki siskolleen.

Anna haluaa yleensä tehdä kaikkensa siskonsa eteen, mutta kun hän täyttää 13 häntä pyydetään luovuttamaan toinen munuaisensa siskolleen. Leikkauksen onnistumisesta ei ole takeita, Kate saattaa kuolla kaikesta huolimatta. Anna kyseenalaistaa leikkauksen ja pyytää apua asianajaja Alexander Campbelliltä, jotta voisi halutessaan kieltäytyä leikkauksesta.

Annan äiti, Sara, vastustaa tyttärensä päätöstä, koska pitää Katen auttamista itsestäänselvyytenä joten asia viedään oikeuteen. Oikeudenkäynnin aikana selviää, ettei Kate halua munuaissiirtoa, koska uskoo kuolevansa joka tapauksessa ja oikeudenkäynti päättyy Annan hyväksi. Kuitenkin, Campbellin ajaessa Annaa kotiin he joutuvat auto-onnettomuuteen. Pahoin vahingoittunut Anna ja Campbell kiidätetään sairaalaan ja tilanne muuttuu ratkaisevasti. [2].

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jodi Picoult: Sisareni puolesta elokuvan arvostelu Sisareni puolesta Film-o-Holic.
  2. Jodi Picoult: Sisareni puolesta. (My Sister's Keeper). Karisto, 2006.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.