Sisäänheittotuote

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisäänheittotuote eli tarjoustuote on edullisesti pienellä katteella tai jopa tappiolla myytävä tuote, jolla liike yrittää houkutella asiakkaita. Sisäänheittotuotteita voidaan käyttää markkinoinnissa lisäämään esimerkiksi uuden liikkeen tunnettavuutta tai luomaan edullista kuvaa liikkeen hinnoista. Tavoitteena on saada asiakas, joko samalla kertaa tai uudella käynnillä, ostamaan myös paremman katteen tuotteita.

Sisäänheittotuotteiden käyttöä mainonnassa säännellään kuluttajansuojalaissa. Kaupan tulee esimerkiksi ilmoittaa mainonnassaan, jos tuotetta on saatavilla vain rajatusti.[1] Sääntelystä huolimatta toisinaan on epäilty joidenkin liikeketjujen tarkoituksellisesti hankkivan sisäänheittotuotteita erityisen pieniä määriä niin, että tuotteet loppuvat jo muutamien minuuttien tai tuntien aikana. Tällaisten tuotteiden hinta on yleensä erittäin alhainen ja tarkoituksena onkin saada myymälään pienin kustannuksin suuri määrä asiakkaita, joiden toivotaan ostavan kalliimpi korvaava tuote tai tekevän muita ostoksia käynnin yhteydessä. Esimerkiksi huoltoasemalla polttoainetta autoonsa ostava asiakas saattaa ostaa myös muita tuotteita.[2]

Suomalaisessa vähittäiskaupassa tyypillisiä sisäänheittotuotteita on esimerkiksi kahvi.[3]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Usein kysyttyä: Saako mainostettu tarjoustuote loppua kesken? Kilpailu- ja kuluttajavirasto. Viitattu 21.1.2013.
  2. Lama huonontaa muistia Yleisradio. Viitattu 21.1.2013.
  3. Kahvisota alkoi taas – S-ryhmä pudotti Rainbow-kahvin hintaa 22.8.2012. Talouselämä. Viitattu 21.1.2013.
Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.