Sillä silmällä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee yhdysvaltalaista televisiosarjaa. samannimisestä suomalaisesta televisiosarjasta on eri artikkeli.
Sillä silmällä
Kestoaika 54 minuuttia
Pääosissa Ted Allen
Kyan Douglas
Thom Filicia
Carson Kressley
Jai Rodriguez
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Verkko Bravo
Esitetty 15. heinäkuuta 2003 – 30. lokakuuta 2007
Tuotantokausia 5
Jaksoja 100
Aiheesta muualla
IMDb

Sillä silmällä (Queer Eye for the Straight Guy) on yhdysvaltalainen tositelevisosarja, jota esitettiin Bravo-kanavalla vuosina 2003–2007.

Sarjan päätähtinä esiintyvät viisi sympaattista homomiestä. Fab Five, joilla jokaisella on erityistehtävänsä: Ted Allen (ruoka ja viini), Kyan Douglas (hiukset, hygienia, ulkonäkö), Thom Filicia (sisustus), Carson Kressley (muoti ja tyyli) ja Jai Rodriguez (kulttuuri, ihmissuhteet). Joka jaksossa käsiteltäväksi saapuu (yleensä) yksi heteromies, jonka elämä muutetaan täysin.

Fab Five auttaa heteromiestä esimerkiksi tilanteessa, jossa hän valmistautuu kosimaan tyttöystäväänsä tai tapaamaan tämän vanhemmat tai aikoo järjestää grillijuhlat. Sarjassa on esitetty muutama erikoisjakso, jotka kuvattiin Englannissa, Texasissa ja Las Vegasissa. Fab Five on stailannut myös Red Sox -baseballjoukkueen.

Sarja saavutti välittömästi suuren suosion Yhdysvalloissa. Vuonna 2004 se voitti Emmy-palkinnon. Ohjelmasta on tehty lukuisia erimaalaisia versioita. Niistä mikään ei ole kuitenkaan ollut niin suuri menestys kuin alkuperäinen sarja ja useimmat lopetettiin lyhyen ajan kuluttua. Ensimmäinen suomalainen Sillä silmällä -jakso nähtiin maaliskuussa 2005. Suomalaiseen tiimiin kuuluvat: Tommy Kilponen (muoti ja tyyli), Mikael Hytönen (kulttuuri), Mikko Vesanen (sisustus), Pekka Nikumatti (ruoka ja viini) sekä Gekko (ulkonäkö).

Molempia, yhdysvaltalaista ja suomalaista, versioita esitti aiemmin Nelonen, mutta nykyisin, vuoden 2011 alussa aiemmin Suomessa näkemättömiä jaksoja Liv-kanava.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Queer Eye