Shipping Corporation of India

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shipping Corporation of India
Yritysmuoto Valtionyhtiö
Perustettu 1961
Kotipaikka Mumbai, Intia
Toimiala Laivaliikenne
Kotisivu www.shipindia.com

Shipping Corporation of India (SCI) on Intian valtion omistama yritys, joka liikennöi sekä kotimaisia että kansainvälisiä reittejä käyttävillä laivoilla.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SCI perustettiin 2. lokakuuta 1961 yhdistämällä Eastern Shipping Corporation ja Western Shipping Corporation. Kaksi muuta yritystä Jayanti Shipping Company vuonna 1973 ja Mogul Lines Limited vuonna 1986 sulautuivat vielä SCI:hin. Yhtiö aloitti toimintansa 19 laivalla. Vähitellen se muuttui monialayhtymäksi, jolla on 83 laivaa ja kymmenen laivaliikenteeseen liittyvää toimialaa.

Viimeaikaisia sopimuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 27. lokakuuta 2006 SCI allekirjoitti sopimuksen eteläkorealaisen STX Shipbuildingin kanssa kuuden tuotesäiliöaluksen rakentamisesta. Tämä on arvoltaan suurin laivanrakennussopimus yhtiön historiassa.
  • 14. marraskuuta 2006 SCI allekirjoitti sopimuksen eteläkorealaisen Hyundai Samho Heavy Industryn kanssa kahden 4 400 TEU kokoisen konttilaivan rakentamisesta. Näiden laivojen luovutuksen on määrä tapahtua marraskuun lopulla 2008.

Laivasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tammikuussa 2006 SCI:n laivastoon kuului 84 laivaa, joiden yhteinen kantavuus oli 4,93 miljoonaa tonnia. Samaan aikaan yhtiö myös hoiti 53 laivaa, jotka kuuluivat Intian eri ministeriöille ja muille organisaatioille.