Seututie 369

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seututie 369 Savon radan tasoristeyksen kohdalla Konkassa.

Seututie 369 on Kouvolan kaupungin pohjoisosassa Jaalasta Tuohikottiin kulkeva maantie. Tien pituus on noin 32 kilometriä.[1] Vuoteen 2009 asti tie kulki Kouvolaan liitettyjen Jaalan ja Valkealan kuntien alueella.

Tien kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie saa alkunsa vanhan Jaalan kunnan keskustan itäpuolella sijaitsevasta kantatien 46 risteyksestä. Ensin tie kulkee noin kahden kilometrin verran pääosin suorana. Seuraavaksi tie ylittää Sonnanjoen ja Myllykosken. Täältä tie jatkuu edelleen pääosin suorana seuraavat 1,5 kilometriä, jonka jälkeen se kohtaa Verlantien risteyksen. Noin kilometri Verlantien risteyksen jälkeen tie ylittää Sonnanjoen vesistön toisen haaran. Seuraavaksi tie ohittaa Tolskan kylän. Tien kuljettua jälleen pääosin suorana mutta paikoin loivasti mutkittelevana noin pari kilometriä se saapuu Pukkilan kylään jossa se kohtaa ensin Nuuttilantien ja sen jälkeen uudestaan Verlantien. Seuraavan kilometrin aikana tie muuttuu mutkaisemmaksi ja saapuu lopulta Hasulaan. Heti Hasulan jälkeen tie saapuu Selänpäähän jossa se muun muassa ohittaa Selänpään VPK:n sekä kohtaa Keisanmäestä tulevan yhdystien 3682 risteyksen. Selänpään jälkeen tie tulee edelleen hyvin mäkisenä ja mutkaisena Konkan kylään jossa se kohtaa ensin Savon radan tasoristeyksen ja pian sen jälkeen Vuohijärventien risteyksen. Ohitettuaan Konkan tien profiili muuttuu suoremmaksi. Seuraavan kahden kilometrin jälkeen tie ohittaa Selänpään lentoaseman sen eteläpuolelta ja saapuu pian sen jälkeen seututien 368 risteykseen. Sen jälkeen tie jatkuu edelleen pääosin suorana ja loivamutkaisena noin 5 kilometriä kunnes se läpäisee Heinistön kylän. Noin kilometri Heinistön jälkeen tie kohtaa yhdystien 3691 risteyksen. Tämän jälkeen tie kulkee seuraavat kaksi kilometriä edelleen pääosin suorana mutta vähän aikaisempaa mutkittelevampana, jonka jälkeen se läpäisee Kääpälän kylän. Seuraavan viiden kilometrin pituisen mutkittelevan osuuden aikana tie kohtaa vielä Pyöriälän kylän ennen saapumistaan Tuohikottiin jossa se ohittaa vielä Tuohikotin koulun ja kirkon ennen päättymistään valtatien 15 risteykseen.

Tien osoitenimenä on ensin Selänpääntie kantatieltä 46 yhdystien 3682 risteykseen, Kankaantie yhdystien 3691 risteykseen, Vekarantie Kääpälässä sijaitsevaan Tikkalantien risteykseen, Kääpäläntie Tuohikotissa sijaitsevaan Villenpolun risteykseen, ja Tuohikotintie koko loppumatkan eli valtatien 15 risteykseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]