Seth E. Meek

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seth E. Meek

Seth Eugene Meek (1. huhtikuuta 1859 Hicksville, Ohio, Yhdysvallat6. heinäkuuta 1914 Chicago, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen eläintieteilijä. Hän oli aikansa merkittävimpiä Pohjois-Amerikan kalojen ja matelijoiden asiantuntijoita[1].

Meekin suku oli lähtöisin Walesista. Hän opiskeli Indianassa, ensin Valparaison yliopistossa, sitten kolme vuotta Bloomingtonissa Indianan valtionyliopistossa, josta hän valmistui 1884. Filosofian tohtoriksi hän väitteli Bloomingtonissa 1891.

Meek toimi opettajana eri paikoissa, kunnes hänet vuonna 1892 kutsuttiin Fayettevilleen Arkansas Industrial Universityn museon biologian ja geologian osastojen professoriksi ja kuraattoriksi. Hän toimi ajoittain Yhdysvaltain kalastuskomission assistenttina ja osallistui kesälomillaan komission tieteellisiin tutkimuretkiin eri puolille Yhdysvaltoja. Vuodesta 1897 alkaen hän työskenteli apulaiskuraatorina Chicagon luonnonhistoriallisessa kenttämuseossa aina kuolemaansa saakka.

Meek avioitui 25. joulukuuta 1886 Ella Tournerin kanssa, joka on kirjoittanut hänestä lyhyen elämäkertakirjan.[2]

Meek kirjoitti lukuisia tieteellisiä artikkeleita matelijoista ja kaloista[3] sekä kuvaili ja nimesi suuren joukon eläimiä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]