Ser bonita no basta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ser Bonita No Basta (engl. Beauty Is Not Enough) on venezuelalainen telenovela vuodelta 2005. Se kertoo kolmesta sisarpuolesta, jotka ovat kauniita mutta onnettomia. Sarjaa tehtiin 114 jaksoa, jotka kestivät noin 45 minuuttia.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Telenovela kertoo kolmesta sisarpuolesta nimiltään Coral, Topacío ja Esmeralda, joilla on eri äiti. He eivät ole tietoisia toistensa olemassaolosta tai siitä että heidän yhteinen isänsä, Asdrúbal Torres, on yhä elossa. Ainoa heitä yhdistävä asia on kuunsirpin muotoinen syntymämerkki alaselässä. Sisarukset ovat kaikki omalla tavallaan kauniita, mutta onnettomia yksityiselämässään.[2]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyvikset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Coral Torres: Coral on sisaruksista vanhin ja ainoa avioliitossa syntynyt. Hän on huippumalli. Hänen diktaattorimainen äitinsä, Soledad, kontrolloi hänen koko elämäänsä. Coral rakastaa Alejandroa, mutta Soledadilla ei ole aikomustakaan antaa rakastavaisten olla yhdessä. Soledadin juonien kautta Coral sekä menettää Alejandron että on pakotettu antamaan heidän vastasyntyneen tyttärensä serkulleen, ”Lalalle” kasvatettavaksi. Coralille itselleen ei jää mitään muuta mahdollisuutta kuin jatkaa uralla, jota hän on alkanut vihata.
  • Topacío Martínez: Topacio on keskimmäinen sisaruksista. Hän on kasvanut lapsuutensa orpokodissa. Ainoa, jonka hän on kokenut osaksi perhettään, on orpokodista saatu veli, joka kuitenkin kuoli nuorena. Topacíon erikoinen kaunis ja surullinen tausta toivat hänelle voiton Ms. Venezuela -kisassa. Hän kumminkin luopui siitä voiton hetkellä rakkauden takia. Valitettavasti Topacíon rakastettu, Orlando, käytti häntä vain omaksi edukseen ja saatuaan tarpeeksi mainetta hylkäsi hänet alttarille. Tämä jätti Topacíon kokonaan sirpaleiksi.
  • Esmeralda Falcón: Esmeralda on sisaruksista nuorin ja myös aroin ja hiljaisin. Telenovelan alussa hän pitää huolta kuolevasta äidistään. Hänen kaksi sisarpuoltaan kiusaavat Esmeraldaa jatkuvasti ja samalla varastavat hänen muotipiirustuksensa omiin nimiinsä. Kuolinvuoteellaan Esmeraldan äiti kertoo hänelle totuuden hänen isästään, minkä jälkeen Esmeralda päättää etsiä oikean isänsä. Hänen ilkeät sisarpuolensa kuitenkin lukitsevat hänet ullakolle estääkseen tämän.
  • Alejandro Mendoza: Alejandro on komea nuori lakimies ja Coralin rakastettu. Coralin äiti erottaa rakastavaiset ja pakottaa Coralin luopumaan heidän lapsestaan, jonka olemassaolosta Alejandro ei edes tiedä.
  • Julian ”El Duque” Mendoza: Julian on Alejandron veli. Hänestä tulee myöhemmin Esmeraldan sankari ja rakastettu.

Pahikset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Soledad Olavarría: Soledad on Coralin äiti. Hän on päättänyt tehdä tyttärestään huippumallin hinnalla millä hyvänsä, mukaan lukien oman tyttärentyttärensä vieminen Coralilta.
  • Orlando Álvarez: Orlando on Topacíon petollinen sulhanen. Hän ei rakasta Topacíota, vaan on tämän kanssa vain edistääkseen omaa asemaansa ja mainettaan. Silotellun ulkokuorensa alla hän on kylmäverinen opportunisti. Käytettyään Topacíota tarpeekseen hän jättää tämän julmasti alttarille kaiken kansan nähden.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. TV Time -Ser Bonita No Basta tvtime.com.
  2. RCTV International www.rctvintl.com. Viitattu 27.7.2019. (espanjaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]