Seppele

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seppele, jossa on pihlajanmarjoja

Seppele on rengasmainen esine, joka voi koostua esimerkiksi kukista, lehdistä ja oksista. Seppeleitä annetaan osoituksena kunnioituksesta esimerkiksi kilpailun voittajalle. Niitä lasketaan myös muistomerkeille ja kuolleille hautajaisissa.[1]

On olemassa monenlaisia ​​seppeleitä, joilla on erilainen kulttuurinen merkitys. Antiikin ajoista lähtien laakeriseppeleet ovat olleet vallan tai kunnian symboli. Slaavilaisissa maissa tytöt ja nuoret naiset ovat käyttäneet seppelettä puhtauden ja hedelmällisyyden symbolina. Slaavilaisilla alueilla käytettävien seppeleiden uskotaan periytyvän ajalta ennen kristinuskon tuloa 1000-luvulla.[2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Facta. 10-osainen tietosanakirja 8, RIT–SUN, s. 515. 3. painos (1. painos 1970). Porvoo Helsinki: WSOY: Tietosanakirja, 1976. ISBN 951-0-01488-5.
  2. https://poltavchanka.info/uk/eternal/yakymy-buly-golovni-ubory-poltavok-ranishe-oznaky-statusu-finansovogo-dobrobutu-ta-harakteru (ukrainaksi)

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Seppele.
  • Puukko, Raija & Koivumäki, Marjo: Sisusta risusta! Korit, kranssit ja koristeet. Jyväskylä: Atena, 2012. ISBN 978-951-796-824-9.
Tämä tekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.