Seminaarinmäen mieslaulajat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Seminaarinmäen mieslaulajat, lempinimeltään Semmarit, on Jyväskylässä toimiva vuonna 1989 perustettu mieskuoro.

Ryhmän musiikki ei ole tavanomaista mieskuorolaulua, vaan rikkoo tarkoituksellisesti kuoromusiikin rajoja, joten sitä on varsin vaikea sijoittaa mihinkään tiettyyn musiikkityyliin. Musiikki juontaa kuitenkin juurensa rockista ja popista. Kappaleet ovat itse tehtyjä ja syntyvät koko kuoron yhteistyönä. Niissä ei enimmäkseen ole instrumentaalista säestystä, vaan säestys syntyy kuorolaisten omista äänistä. Yksittäisiä soittimia käytetään joissakin kappaleissa tehokeinona. Semmareiden käyttämiin soittimiin lukeutuu perinteisten kitaran ja pianon lisäksi muun muassa kazoo, djembe, didgeridoo, säkkipilli, vedellä täytetyistä olutpulloista rakennettu pan-huilu, kainalopierut, vessan ovi ja sepalus.

Seminaarinmäen mieslaulajien esiintymiset ovat yhtä poikkeuksellisia kuin kuoron musiikkikin. Jokainen Semmareiden konsertti on tarkasti suunniteltu yhdistelmä valolla ja savulla aikaansaatavia efektejä, usein huumoripitoista juontoa ja koreografiaa, sekä tietysti musiikkia. Kuorolla on langattomien mikrofonien järjestelmä, niin kutsutut headsetit, joka mahdollistaa draamallisten elementtien käytön ja vapaan liikkumisen ympäri lavaa. Kuorolaisten perusvaatetus on musta puku, mutta poikkeuksellista pukeutumistakin, esimerkiksi vihreitä trikoita, saatetaan käyttää antamaan tehoa show’lle. Jäsenet ovat tavallisia työssäkäyviä miehiä joille kuoro on harrastus, joten kuoro ei esiinny kovin usein. Suurin osa esiintymisistä tapahtuu kesäisin, sekä kiertueilla, joita järjestetään pari kertaa vuodessa. Semmarit on tehnyt kiertueita ja keikkoja myös ulkomailla, esimerkiksi Virossa, Ruotsissa, Saksassa, Sveitsissä, Portugalissa,Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Kiinassa.

Semmareiden kokoonpano on seuraava:

  • Kuoroa johtaa: Reima Viitala
  • Ykköstenorit: Turkka Saarikoski, Mikko Miettinen, Pasi Pohjola ja Pasi "Paatu" Niemelä
  • Kakkostenorit: Janne Kettunen, Jussi Oksala, Juha "Julle" Ikola ja Hannu Sompinmäki
  • Ykkösbassot: Markus Paananen, Juha "Juffe" Rouvala, Hannu Moilanen ja Kari-Pekka Kaskismaa
  • Kakkosbassot: Juho-Kusti "Uski" Väätäinen, Jyrki Vihriälä, Joel Linna, Markus Kinnunen ja Tuomas Jauhiainen.

Kuoroon kuuluu siis 18 jäsentä. Semmarit crew: miksaaja Risto Ronkainen, kuljetus Timo Ilmonen, lavatekniikka Tuomas Käppi.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]