Seminaarinmäen mieslaulajat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Seminaarinmäen mieslaulajat, yleisemmin tunnettu lempinimellään Semmarit, on Jyväskylässä toimiva vuonna 1989 perustettu mieskuoro.[1]

Ryhmän musiikki ei ole tavanomaista mieskuorolaulua, vaan rikkoo tarkoituksellisesti kuoromusiikin rajoja, joten sitä on varsin vaikea sijoittaa mihinkään tiettyyn musiikkityyliin. Musiikki juontaa kuitenkin juurensa rockista ja popista. Kappaleet ovat itse tehtyjä ja syntyvät koko kuoron yhteistyönä. Niissä ei enimmäkseen ole instrumentaalista säestystä, vaan säestys syntyy kuorolaisten omista äänistä. Yksittäisiä soittimia käytetään joissakin kappaleissa tehokeinona. Joskus myös ryhmän jäsenet muodostavat erilaisia bändejä, mikäli se katsotaan kappaleeseen sopivaksi. Semmareiden käyttämiin soittimiin lukeutuu perinteisten rumpujen, kitaran ja pianon lisäksi muun muassa kazoo, djembe, didgeridoo, säkkipilli, vedellä täytetyistä olutpulloista rakennettu panhuilu, kainalopierut, vessan ovi, uunin luukku sekä sepalus.

Semmareiden esiintymiset ovat yhtä poikkeuksellisia kuin kuoron musiikkikin. Jokainen Semmareiden konsertti on tarkasti suunniteltu yhdistelmä valolla, digitaalisella visuaalisuudella ja savulla aikaansaatavia efektejä, usein huumoripitoista juontoa ja koreografiaa, sekä tietysti musiikkia. Kuorolla on langattomien mikrofonien järjestelmä, niin kutsutut headsetit, joka mahdollistaa draamallisten elementtien käytön ja vapaan liikkumisen ympäri lavaa. Semmarit esiintyy äärimmäisen harvoin akustisesti, koska mikrofonein vahvistettu ääni on muodostunut olennaiseksi osaksi ryhmän soundia ja mahdollistaa esiintymiset isoillakin areenoilla.

Kuorolaisten perusvaatetus on musta puku, mutta poikkeuksellista pukeutumistakin, esimerkiksi vihreitä trikoita, saatetaan käyttää antamaan tehoa show’lle. Jäsenet ovat päivätyössä käyviä miehiä, joille kuoro on elämäntapa ja sivutyö, joten kuoro ei esiinny kovin usein. Suurin osa esiintymisistä tapahtuu kesäisin sekä kiertueilla, joita järjestetään yleensä pari kertaa vuodessa. Semmarit on tehnyt kiertueita ja keikkoja myös ulkomailla, esimerkiksi Virossa, Ruotsissa, Saksassa, Sveitsissä, Portugalissa,Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Kiinassa.

Semmareiden kokoonpano on seuraava:

Ykköstenorit: Turkka Saarikoski, Tuomo Rannankari, Mikko Miettinen, Pasi Pohjola ja Pasi "Paatu" Niemelä

Kakkostenorit: Janne Kettunen, Jussi Oksala, Juha "Julle" Ikola ja Hannu Sompinmäki

Ykkösbassot: Markus Paananen, Juha "Juffe" Rouvala, Hannu Moilanen ja Kari-Pekka Kaskismaa

Kakkosbassot: Juho-Kusti "Uski" Väätäinen, Jyrki Vihriälä, Joel Linna, Markus Kinnunen ja Tuomas Jauhiainen.

Kuoroa johtaa kakkosbasso Reima Viitala.[2]


Kuoroon kuuluu siis 19 jäsentä. Semmarit crew:n muodostaa miksaaja Risto Ronkainen, kuljetus ja merchandise Timo Ilmonen, lavatekniikka Tuomas Käppi & Artturi Pensasmaa, valot Eero Seppälä.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Semmarit: Hulluus ei ole kaukaa haettu teema Keski-Uusimaa. 12.4.2016. Viitattu 2.3.2021.
  2. Kuoro Semmarit. Viitattu 2.3.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]