Selvä päivä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Selvä päivä”
Petri Nygård mukana Lord Est
Singlen ”Selvä päivä” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Kaikki tai ei mitään
 Julkaistu 20. joulukuuta 2010
 Formaatti digitaalinen
 Tuottaja(t) MMEN
 Tyylilaji rap, huumori-rap, pop, dancepop
 Kesto 03.32
 Levy-yhtiö Open Records
Petri Nygårdin muut singlet
Sarvet esiin
2010
”Selvä päivä”
2010
Villi ja vitun vapaa
2011

”Selvä päivä” on tamperelaisen rap-artisti Petri Nygårdin toinen single hänen viidenneltä studioalbumiltaan Kaikki tai ei mitään. Single julkaistiin 20. joulukuuta 2010 ja siitä on julkaistu myös musiikkivideo. Dancehall/pop-artisti Lord Est vierailee kappaleen kertosäkeellä, ja sen tuotannosta vastaa puolestaan tuotantoduo MMEN. Nygård julkaisi kesällä 2011 myös albumille saman nimisen vodkan.

Suosio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Selvä päivä” julkaistiin singlenä 20. joulukuuta 2010, jolloin siitä ilmestyi myös musiikkivideo. Videota katsottiin YouTubessa parissa vuorokaudessa jo 140 000 kertaa[1] ja se oli koko maailman toiseksi katsotuin musiikkivideo sivustolla 21. joulukuuta.[2] Tammikuun loppuun mennessä videota oli katsottu yli 1,5 miljoonaa kertaa, maaliskuun puoliväliin mennessä sitä oltiin katsottu jo lähes 3 miljoonaa kertaa ja toukokuun lopulla videota on katsottu jo noin 4,3 miljoonaa kertaa. Toukokuussa videon katsomista nosti etenkin jääkiekon maailmanmestaruus. Kappaletta soitettiin Bratislavan areenalla Suomen voittaessa maailmanmestaruuden sekä pukuhuoneessa ottelun jälkeen. Elokuussa 2011 kappaletta oli katsottu jo yli 5,4 miljoonaa kertaa.

Kappale on herättänyt kiinnostusta myös Yhdysvalloissa ja kappaleen musiikkivideoon onkin ehdotettu englanninkielistä tekstitystä erilaisilla keskustelupalstoilla.[3]

”Selvä päivä” nousi viikolla 4/2011 Suomen virallisen singlelistan ensimmäiselle sijalle.[4] Single nousi ensimmäiseksi myös Suomen virallisella listalla ja tanssilistalla.

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikkivideo alkaa talvisesta Tampereen Lielahdesta, jossa MMEN:n jäsenet Juels ja Ossi R. sekä Lord Est valmistautuvat grillaamaan ja juomaan. Paikalta puuttuu kuitenkin itse Petri Nygård, joka on samanaikaisesti Pattayalla, Thaimaassa. Siellä Nygård tapansa mukaan nauttii alkoholia ja pitää hauskaa. Videon on ohjannut Heikki Häkkinen (musiikkivideon lopputeksteissä kuitenkin lukee Mika "Höyry" Häkkinen)

Listasijoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lista Sija
Suomen virallinen latauslista 1
Finnish Dance Chart 1
Suomen virallinen singlelista 1

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]