Segmentia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Segmentia
Segmentia logo.jpg
Segmentia
Segmentia
Tiedot
Toiminnassa 2012–
Tyylilaji pop Metal vaihtoehtorock, rock, heavy
Kotipaikka SuomiSeinäjoki, Suomi
Laulukieli englanti
Jäsenet

KansanaLaulu
Arttu VainiolaKitara
Sami Lust, Bassokitara
Jere LuokkamäkiRummut

Segmentia on seinäjokelainen vuonna 2019 perustettu Pop Metal -yhtye. Yhtyeeseen kuuluvat laulaja Kansana, kitaristi Arttu Vainiola, basisti Sami Lust ja rumpali Jere Luokkamäki.


Pop metal -yhtye Segmentia on useiden musiikkityylien ilotulitusta raskaiden ja popahtavien soundien perustuksilla. Bändi on luonut itselleen myös yksilöllisen soundin, jota kutsutaan ”7egment” soundiksi.

Biisien tarinat ovat otteita yksilön ja ihmiskunnan elämästä tässä maailmassa – mitkä asiat ovat merkityksellisiä, mitä olemme täällä kokeneet, mitä meidän tulisi elämästä ymmärtää täällä ollessamme ja ennen kaikkea, mitä meidän tulisi arvostaa ja vaalia.

Segmentian esiaste muotoutui jo vuoden 2012 lopussa, cover-viritelmän raunioille. Segmentian ensimmäinen EP ”Shanghai” julkaistiin syksyllä 2019. Sitä ennen bändin nimeä pyöriteltiin, basistit ja laulajat ovat vaihtuneet ja omaa soundia on etsitty, tutkittu - ja lopulta löydetty.

Bändin jäsenet ovat tuoneet oman erilaisen taustansa yhtyeen musiikkiin: Jere tunnetaan aikaisemmilta ajoiltaan power metal yhtye Celestyn musiikkitaiturina ja Sami on kunnostautunut oldschool-musiikin kentällä. Arttu on kasvanut klassisen rockin säestämässä musiikkikodissa, kuin myös Kansana ammentaa musiikin perimästään.Siksi myös Segmentian musiikissa rikotaan genrerajoja.

Bändin jäsenten välinen yhteys ja ystävyys on äärettömän tärkeää. Ihmisten kollektiivinen yhteys toisiinsa ja ympäröivään maailmaan piirtää meille musiikkimme askelmerkit. Segmentia tahtoo välittää tämän fiiliksen musiikkinsa kautta kuuntelijalleen, jolloin kuuntelijasta tulee osa tätä matkaa ja se musan aiheuttama, taivaallinen flow-tila tulee jaetuksi!

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Segmentia ottaa musiikkiinsa vaikutteita säveltäjä-sanoittaja Jere Luokkamäen mukaan Suomesta ja suomalaisuudesta. Musiikki on pääasiallisesti suomalaista rock-, pop- ja metallimusiikkia. Kappaleiden perusteella musiikkia voisi kuvailla seitsemän musiikkityylin/Segmentin (pop, rock, punk, metal, soul, disko, hip-hop) yhdistämiseksi, mutta lyhykäisyydessään se on sinfonista, vaihtoehtoista poprockia elektronisilla soundeilla maustettuna.

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]