Sean Hannity

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sean Hannity
Sean Hannity vuonna 2016.
Sean Hannity vuonna 2016.
Henkilötiedot
Syntynyt30. joulukuuta 1961 (ikä 62)
New York City, New York, Yhdysvallat
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Ammatti juontaja,
poliittinen kommentaattori
kirjailija
Puoliso Jill Rhodes
Lapset 2
Aiheesta muualla
Kotisivu

Sean Patrick Hannity (s. 30. joulukuuta 1961 New York, New York) on yhdysvaltalainen radio- ja televisiojuontaja, konservatiivinen poliittinen kommentaattori ja kirjailija.

Hannity on työskennellyt vuodesta 1996 alkaen television uutiskanava Fox News Channelin juontajana. Lokakuusta 1996 tammikuuhun 2009 hän juonsi arkipäivisin esitettyä poliittista keskusteluohjelmaa Hannity & Colmesia Alan Colmesin kanssa. Colmesin jätettyä ohjelman Hannity on juontanut samalla ohjelmapaikalla keskusteluohjelmaa Hannity. Tammikuusta 2007 tammikuuhun 2009 hän juonsi samalla kanavalla myös ohjelmaa Hannity's America, jota esitettiin sunnuntaisin.

10. syyskuuta 2001 alkaen ABC Radio, sittemmin nimeltään Citadel Media, on esittänyt Hannityn juontamaa iltapäivän puheradio-ohjelmaa The Sean Hannity Show valtakunnallisesti. Tätä ennen Hannityn ohjelmaa oltiin kuultu vain ABC Radion newyorkilaisaseman WABC:n kautta. Ennen ABC Radiolle siirtymistään hän oli työskennellyt WVNN-aseman juontajana Huntsvillen kaupungissa Alabamassa ja WGST-aseman juontajana Atlantassa Georgiassa.[1] Hänen juontajauransa alkoi vuonna 1989, jolloin hän juonsi Kalifornian yliopiston Santa Barbaran kampuksen KCSB-asemalla. Asema irtisanoi hänet alle vuoden jälkeen hänen homoseksuaaleista esittämiensä kommenttien vuoksi.[2].

Hannity on kirjoittanut kolme kirjaa. Vuonna 2002 ilmestyi kirja Let Freedom Ring: Winning the War of Liberty over Liberalism, vuonna 2004 kirja Deliver Us from Evil: Defeating Terrorism, Despotism, and Liberalism ja vuonna 2010 kirja Conservative Victory: Defeating Obama's Radical Agenda.

Hannity on todennut että hän epäilee, onko presidentti Barack Obaman syntynyt Yhdysvalloissa. Hannity nosti esiin kysymyksen siitä, syntyikö Obama Yhdysvalloissa ja toistuvasti kehotti Obamaa esittämään syntymätodistuksensa.[3][4]

Vuoden 2016 presidentinvaaleissa Hannity esitti monia salaliittoteorioita Hillary Clintonin terveydestä. Hän on toistuvasti väittänyt että Clintonilla oli hyvin vakavia terveydellisiä ongelmia ja että tiedotusvälineet ovat peitelleet näitä [5][6][7][8] [5][9][10]

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannity on ollut naimisissa vuodesta 1993 ja hänellä on vaimonsa Jillin kanssa kaksi lasta.

  1. Fox News Channel's Talk Show Host Sean Hannity Signs Long-Term Contract With ABC Radio Networks; Hannity's Top Afternoon Drive Show on WABC Will Be Syndicated Nationwide. Business Wire, 29.8.2001. Artikkelin verkkoversio.
  2. Albertson, Cammila: Sean Hannity – Biography Allmovie.
  3. Top Republicans try to scotch birther theories washingtonpost.com.
  4. Stelter, Brian. "‘Birthers’ Fanned Flames of Conspiracy for Years", April 27, 2011. 
  5. a b David Weigel: In prime time, Sean Hannity carries out a Clinton medical 'investigation' washingtonpost.com. August 11, 2016.
  6. Rebecca Morin. "Hannity, Stelter swap criticism over conspiracy theories", August 7, 2016. 
  7. Here's how we know the bonkers conspiracy theory about Hillary Clinton's health is catching on vox.com. August 18, 2016.
  8. Analysis | The Seth Rich conspiracy shows how fake news still works washingtonpost.com.
  9. Susan Milligan: Hillary's Health: Conspiracy or Concern? U.S. News & World Report. August 15, 2016.
  10. Brian Stelter. "Sean Hannity peddling debunked Clinton story", Reliable Sources with Brian Stelter, CNN, August 14, 2016. 


Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]